Nije bitno koristite li za fotografiranje telefon, jednostavan ili profesionalni fotoaparat, pravilo je uvijek isto - objektiv, kao i zaštitno staklo kamere nikada nemojte čistiti običnom majicom ili tkaninom koja vam prva dođe pod ruku.

Ako ponekad objektiv ili zaštitno staklo pokušavate očistiti dahom, nemojte to više činiti jer dah sadrži opasne kiseline koje mogu oštetiti premaz leće. Koristite samo puhalicu, nježnu četkicu i objektiv obrišite kružnim pokretima od unutrašnjosti prema van.

Također, problem nastaje kada se "zamagljeno" staklo obriše bilo kojom krpom koja nije "čisti" pamuk. Tada se na površini stakla i objektiva stvaraju mikro ogrebotine koje mogu naškoditi kvaliteti slike i videozapisa.

Najbolje bi bilo upotrijebiti krpu od mikrovlakana, a ako je objektiv jako zaprljan i ako želite ukloniti i najsitnije čestice prašine, upotrijebite posebnu tekućinu za čišćenje objektiva, a ne neka sredstva iz kućanstva za kojima ljudi često i iz neznanja posežu kako bi očistili svoje gadgete.

Umjesto stvari kojima svakodnevno pribjegavate, za čišćenje objektiva upotrijebite jeftin i jednostavan raspršivač zraka koji možda već i imate kod kuće.

Pogledajte video:

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju