Evo kako možete provjeriti imate li lažan ili pravi Android uređaj

Kao što je to slučaj i u drugim područjima, uvijek će biti onih koji će, pomoću raznih lažnjaka, pokušati profitirati na uspjehu drugih kompanija.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.04.2015. / 07:18

Evo kako možete provjeriti imate li lažan ili pravi Android uređaj

Kao što je to slučaj i sa drugim područjima, uvijek će biti onih koji će pomoću raznih lažnjaka pokušati profitirati na uspjehu drugih kompanija.

U mobilnoj industriji ovo znači proizvodnju vjernih kopija kojima se pokušavaju prevariti korisnici koji vjeruju da kupuju originalni uređaj. Što je neki smartphone uspješniji, veće su šanse da će netko napraviti njegovu vjernu kopiju.

Evo kako možete provjeriti imate li lažan ili pravi Android uređaj

Takvo što češće se može dogoditi ako telefon kupujete putem interneta ili oglasnika. Lako je moguće da netko kupi zaista odličan lažnjak koji je gotovo identičan originalu, a da to i ne zna.

Međutim, postoji vrlo jednostavan način na koji možete utvrditi je li vaš uređaj original ili ne. Potrebno je samo skinuti aplikaciju AnTuTu Officer i nakon analiziranja brojnih podešavanja i varijabli, ona će vam reći imate li autentičan uređaj ili ne.

Koraci su sljedeći:

1. Na Play Storeu potražite i preuzmite aplikaciju AnTuTu Officer.

2. Ovisno o uređaju, aplikacija će možda tražiti da postojeću verziju zamijeni ažuriranom pa svakako prihvatite ovaj zahtjev.

3. Nakon instaliranja pokrenite aplikaciju. Kako biste započeli postupak, potrebno je samo kliknuti na gumb "Start".

4. Čim pokrenete aplikaciju, ona će aktivirati vašu kameru i QR kod skener. Zatim će vam biti potrebno računalo kako biste otvorili stranicu y.antutu.com. Kada je otvorite, usmjerite kameru prema QR kodu, a aplikacija će sve ostalo obaviti sama.

Evo kako možete provjeriti imate li lažan ili pravi Android uređaj

Izvor/Foto: Phonearena/Androidapps

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti