Evo zašto korištenje pametnih telefona može biti opasno i u stvarnom životu

Na stranu sada dokazane priče prema kojima smo sve više ovisni o kombinaciji mobilnih uređaja i društvenih mreža, ovaj slučaj dokazuje kako se treba dobro pripaziti da ciječli slučaj ne bi završio tragično...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.12.2013. / 14:52

Evo zašto korištenje pametnih telefona može biti opasno i u stvarnom životu

Na stranu sada dokazane priče prema kojima smo sve više ovisni o kombinaciji mobilnih uređaja i društvenih mreža, ovaj slučaj dokazuje kako se treba dobro pripaziti da cijeli slučaj ne bi završio tragično...

Incident se dogodio u australskom Melbourneu, gdje je jedna turistkinja s Tajvana pala u more sa gata, gdje je šetala. I cijela stvar ne bi bila toliko čudna da se sve nije dogodilo zbog - Facebooka! Dok je šetala po molu St. Kilda u luci Phillip Bay, prenosi BBC , nes(p)retna se žena zanijela provjeravajući što ima novoga na Facebooku i završila u moru. 

Danny Kelly iz obalne policije Melbournea potvrdio je kako je žena pala s mola dok je koristila pametni telefon, rekavši: "Prvo nam se ispričala, rekavši kako je provjeravala svoj status na Facebooku, a nakon što je pala o vodu, nije mogla plivati, nego nas je dočekala u plutajućem položaju. Stoga sve turiste, a i ostale građane, upozoravamo neka pripaze dok se kreću blizu mora, jer sve može biti vrlo opasno."

Policija je još dodala kako nije bilo potrebe za prijavom izgubljenih osobnih stvari, jer je žena, iako je pala u vodu, čvrsto držala svoj smartphone i tako dočekala spasioce. Nakon nemilog događaja, žena je odvedena u bolnicu na promatranje, ali su liječnici zaključili kako nema potrebe za hospitalizacijom, pa je puštena, a i tamo se, još jednom, ispričala i obećala da neće više provjeravati svoj Facebook profil dok ne - sjedi. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti