Evolucija web stranice The New York Timesa u jednom GIF-u

Jedna od najprestižnijih dnevnih novina u svijetu svoju je web stranicu predstavila pred trinaest godina, na domeni www.nytimes.com a do dana današnjega doživjela je nekoliko redizajnerskih zahvata.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 07.01.2014. / 11:24

Evolucija web stranice The New York Timesa u jednom GIF-u

Jedna od najprestižnijih dnevnih novina u svijetu svoju je web stranicu predstavila pred trinaest godina, na domeni www.nytimes.com a do dana današnjega doživjela je nekoliko redizajnerskih zahvata.

Posljednja verzija još nije dostupna u produkciji, ali je The New York Times predstavio pregled nove verzije web stranice, koja bi prema najavama morala biti "brža, intuitivnija, jača i bolja od svih dosadašnjih verzija". Novi je web, naravno, prilagođen svim platformama, iako je zadržan "osnovni nacrt" koji je s godinama postao prepoznatljiv i integralni dio samog branda NYT-a.

U tiskanom izdanju je također najavljeno kako će nove web stranice biti "racionalizirane kada su u pitanju tekstovi", uz dodatak kako će se "daleko brže učitavati što će poboljšati kvalitetu i užitak čitanja". U povodu novog dizajna kreiran je i GIF koji nas vodi kroz sve godine i promjene izgleda web stranice, svakako je zgodno vidjeti koliko se zapravo NYT u svom online izdanju prilagođavao novim trendovima na Internetu. 

Evolucija web stranice The New York Timesa u jednom GIF-u

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti