Facebook blokira Google+ oglase

Da je Facebook ozbiljno shvatio Google Plus dokazuje i njihovo blokiranje oglasa koji vode na novi servis Googlea.

Zimo Zimo Zimo | 16.07.2011. / 09:05

Facebook blokira Google+ oglase

Da je Facebook ozbiljno shvatio Google Plus dokazuje i njihovo blokiranje oglasa koji vode na novi servis Googlea.

Julio Fernandez, marketinški strateg, objavio je oglas na Facebooku u kojem navodi kako se premjestio na Google+, te kako ga možete pronaći ukoliko kliknete na oglas.

Ono što je zanimljivo jest da je taj oglas na čekanju već tri sata, odnosno čeka odobrenje od strane Facebooka, koje vrlo vjerojatno Julio neće dočekati.

Drugi pak korisnici navode kako im je Facebook odobrio oglas, no drugi dan ga je uklonio.

Iako su slali upit u Facebook vezano uz ovaj problem, niti jedan od korisnika još nije primio nikakvu službenu obavijest zašto oglasi nisu odobreni, no očito se radi o vrlo jednostavnoj stvari, a to je da Facebook ne želi oglašavanje Google Plusa na svojoj društvenoj mreži.

Da li se Facebook možda boji Plusa? Moguće, jer prema zadnjim brojkama koje je iznio Larry Page, Google Plus je u samo dva tjedna sakupio preko 10 milijuna korisnika, što je zanimljiv broj s obzirom da se na Plus možete registrirati samo putem pozivnica.

Zanimljivo je i spomenuti da su iz Googlea najavili kako će uskoro objaviti i mogućnost otvaranja profila za brandove i tvrtke. Vjerujemo da ćemo tek onda vidjeti pravu poplavu novih korisnika na Plusu.

UPDATE: Razlog zašto je facebook zabranio ovaj oglas objasnio je Runje u komentarima ispod. Thnx.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti