Facebook druga najposjećenija stranica na webu [STATS]

Priznajte, koliko puta dnevno posjetite Facebook? Vjerojatno više nego što Googlate ili pogledate stranice vašeg faksa, škole ili nećeg desetog.

Zimo Zimo Zimo | 20.11.2010. / 18:07

Facebook druga najposjećenija stranica na webu [STATS]

Priznajte, koliko puta dnevno posjetite Facebook? Vjerojatno više nego što Googlate ili pogledate stranice vašeg faksa, škole ili nečeg desetog.

U ožujku, Facebook je bio posjećeniji od Google, no trenutno stoji na drugom mjestu posjećenosti u SAD-u. Vjerojatno svi već znamo da Facebook ima preko 500 milijuna korisnika od kojih svakodnevno 250 milijuna pregledava svakodnevno svoje profile. Ovaj ogoroman porast Facebooka izgleda kako ne misli samo tako stati.

Naime, Omnitures statistike prikazuju kako je Facebook imao 151,125 milijuna jedinstvenih posjeta u listopadu, što znači porast od 55% prema statistikama iz 2009.g. kada je taj broj iznosi “samo” 97,372 milijuna.

Također, australska marketinška agencija Hitwise objavila je kako je prošlog tjedna u SAD-u svaka četvrta stranica koju posjete korisnici bila upravo facebook.com.

U statistikama koje su objavili allfacebook.com, saznaje se kako ne samo da je Facebook jedan od najposjećenijih stranica, već i stranica na kojoj se korisnici najduže zadržavaju. U listopadu prošle godine 17,840 minuta provedeno je na Facebooku, dok je ovog listopada ta brojka uvećana za 72.1 %, odnosno 42,578 minuta.

Dali je i vama postao Facebook prva stranica na koju odlazite kada uplalite računalo ili mobitel?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti