Facebook koristi Minecraft kako bi stvorio virtualnog asistenta s umjetnom inteligencijom

Ideja je stvoriti umjetnu inteligenciju koja bi pomagala ljudima sa svakodnevnim izazovima i zadaćama u obliku svojevrsnog asistenta.

Martina Čizmić | 30.08.2019. / 16:15

Minecraft (Foto: Minecraft)

Umjetna inteligencija koja postoji danas odlična je u tome što radi, ali je veoma usko specijalizirana. AI koja je pobijedila čovjeka u igri GO vjerojatno ne bi imala puno sreće u igranju, npr. pokera.

Upravo je opća umjetna inteligencija sljeeći korak u razvoju umjetne inteligencije. Stručnjaci koji u Facebooku rade na razvoju umjetne inteligencije odlučili su opću umjetnu inteligenciju "podučiti" nekim stvarima koristeći videoigru. I to ne bilo koju već jednu od najpopularnijih - Minecraft.

Kako su priopćili iz Facebooka, činjenica da se radi o relativno jednostavnoj igri koja se odvija u zasebnom svijetu, čini ju savršenom za treniranje umjetne inteligencije. Ideja je stvoriti umjetnu inteligenciju koja bi pomagala ljudima sa svakodnevnim izazovima i zadaćama u obliku svojevrsnog asistenta.

Za sad žele postići da virtualni asistent prepozna glasovnu ili pisanu naredbu (npr. izgradi toranj koji će biti visok 20 blokova i stavi zastavu na vrh) i ostvari ju u igri.

Kako im ide i što su do sad napravili, možete i sami provjeriti ako preuzmete Facebookovog virtualnog asistenta za Minecraft.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti