Facebook Messenger, WhatsApp i Telegram dio su nove Opere

Opera konstantno radi na implementaciji novih funkcija, korisnike društvenih mreža posljednji dodatak će oduševiti

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 11.05.2017. / 07:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Možda nije prvi izbor kada su u pitanju internet preglednici jer dominaciju je preuzeo i čvrsto drži čelnu poziciju Google Chrome, ali Opera je i dalje jedan od najboljih preglednika. Tržište na kojem se “tuče” s ostalim proizvođačima je danas, možda više nego ikada iznimno zahtjevno i pomalo okrutno, jer web preglednici odavno više ne rade samo ono što im je temeljna namjena, nego se sve više pretvaraju u multimedijalne platforme.

Razvojni tim koji stoji iza Opere ne spava na lovorikama stare slave koja je ionako pomalo izblijedjela, nego korisnicima nudi podosta funkcija koje u ostalim preglednicima morate naknadno instalirati. Tako s instalacijom Opera web preglednika dolaze integrirani “ad-blocker”, njihov izvanredni Opera VPN dodatak… A posljednji novitet će, nesumnjivo, oduševiti sve koji na dnevnoj bazi koriste neki od alata za izravnu komunikaciju s prijateljima.

Jer, nova inačica Opera web preglednika dolazi s Facebook Messenger, WhatsApp i Telegram aplikacijama koje su implementirane izravno u preglednik. Nema potrebe za instalacijom, nema potrebe za dodatnim podešavanjima, kada instalirate novu Operu, odmah možete početi komunicirati na tri navedene platforme. Mijenjanje aplikacije koju koristite za komunikaciju je brzo i jednostavno, baš kao i primjerice mogućnost da dijelite fotografije jednostavnim “dovlačenjem” na ikonu Facebook Messenger, WhatsApp ili Telegram aplikacije.

Postojala su i do sada rješenja koja su omogućavala da objedinite sve aplikacije za komunikaciju na jednom mjestu, ali Opera je sve to odlučila ponuditi u paketu sa svojim web preglednikom, što je svakako iznimno pohvalnu. Posljednju verziju Opera web preglednika za Windows, macOS ili Linux operativni sustav možete preuzeti ovdje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti