Koristite li vaš osobni profil više u poslovne svrhe nego u osobne? Pretvorite vaš osobni profil u Facebook Page.

Iako ne postaji formalan način kako prebaciti profil sa osobnog na službeni, Facebook je u svojem Help centru opisao na koji način to možete učiniti.

Ukoliko se pitate zašto uopće prebacivati profil, Facebook odgovara kako su profili namijenjeni za individualce, te ne odgovaraju potrebama jednog poduzeća, banda udruge ili sl. za korištenje.

Nadalje, koristeći osobni profil za druge aktivnosti krše Facebookov pravilnik, stoga se preporučuje da ukoliko koristite profil u svrhu promocije, pretvorite vaš profil u Pages.

Pretvaranjem profila Facebooka u Pages, zadržavaju se svi vaši prijatelji koji u toj tranziciji postaju fanovi stranice, kao i sliku profila, no ostali sadržaj neće biti prebačen na novu stranicu.

Iz tog razloga Facebookov Help centar omogućuje pomoć pri preuzimanju sadržaja svog sadržaja. Napomenimo samo da jednom kada prebacite profila na Pages, ne možete ga više vratiti!

Pretvaranje Facebook profila u Pages zasigurno će mnogi početi koristiti kako bi sakupili fanove, odnosno otvaranjem vašeg profila moguće je dodavati prijatelje, dok to kod Fan stranica nije moguće.

Nakon što će netko sakupiti dovoljan broj prijatelja, lako je moguće da će prebaciti svoj profil na Facebook Pages gdje će svi prijatelji postati fanove. Zvuči zanimljivo?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju