Facebook postavke koje morate promijeniti

Facebook je konačno osigurao vaš Facebook račun od neželjneog logiranja nepoznatih osoba, nakon što ste pogledali što ima na Faceu u nekom kafiiću.

Zimo Zimo Zimo | 28.01.2011. / 09:04

Facebook postavke koje morate promijeniti

Facebook je konačno osigurao vaš Facebook račun od neželjneog logiranja nepoznatih osoba, nakon što ste pogledali što ima na Faceu u nekom kafiću.

Kako bi aktivirali nove sigurnosne postavke, morate to učiniti sami i naravno morate čekati, kažu iz Facebooka. Naime, Facebook je ponudio mogućnost korištenja kodiranjog 'https' protokla, značajke koja bi se mogla naći na svim računima u sljedećih nekoliko tjedana.

Bez obzira na sve, provjerite imate li ove mogućnost i svakako aktivirajte ih čim je prije moguće. Dobar primjer je recimo Gmail koji koristii HTTPS za sve, stoga je važno da osigurate vaš Facebook račun od neželjnog korištenja trećih osoba ili od opasnosti da bude izložen loše osiguranoj WiFi mreži.

Uključivanje HTTPS-a vrlo je važno jer ekstenzija preglednika zvana Firesheep vrlo lako omogućuje dijeljenje otvorene WiFi mreže, bilo to recimo u kafiću ili na seminaru, te samim time daje na raspologanje pristup vašem računu. HTTPS vam samim time rješava problem enkripcije vaših podataka za pristup Facebooku, te ostalim, važnim podacima.

HTTPS možete uključiti tako da odete na 'Korisnički račun', a zatim odaberete 'Postavke korisničkog računa'. Pod 'Sigurnost korisničkog računa' uključite označeni dio sa slike, ako ga naravno imate, ako ga nemate probajte provjeriti kroz dan - dva.

Iako je ova sigurnost namijenjena samo za web stranice Facebooka, još uvijek za iPhone nema načina da zaštite vaš Facebook račun. Ova bi mogućnost trebala biti defaultna, pa je tako Facebook naznačio kako rade na tome da se u budućnosti to i ostvari.

Stoga, aktivirajte ove sigurnosne postavke čim se prikažu u vašim postavkama, jer svaki puta kada ste na otvorenom WiFiu u opasnosti ste da vam netko otme vaše podatke. Primjerice bloger je u mogućnosti ukrasti 20-40 identiteta Facebooka u samo pola sata.

Imate li mogućnost aktiviranja HTTPS-a ili još uvijek čekate?

Via [Gawker]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti