Facebookov Messenger ima novu nadogradnju koja će se mnogima svidjeti i olakšati komunikaciju

Facebookov Messenger dobio je novu nadogradnju pomoću koje je dijeljenje fotografija i sadržaja s prijateljima na toj platformi postalo gotovo trivijalna stvar.

Branimir Vorša | 17.07.2020. / 14:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kao što možete dijeliti ono što vidite na zaslonu svojeg računala s prijateljima, odsad to možete raditi i s prijateljima preko Messengera. Nadogradnja je napravljena za korisnike iOS i Android mobilnih uređaja i zapravo je riječ o ekspanziji mogućnosti videopoziva.

Mnoge bi to u ovo vrijeme pandemije i socijalnog distanciranja moglo obradovati, kao i olakšati razgovore i dijeljenje sadržaja tijekom videopoziva.

Facebook je ovim potezom dao svoj odgovor servisima poput Zooma, Skypea, Google Meeta i Microfost Teams.

Odsad se preko Messengera s prijateljima na Facebooku, kolegama i obitelji može podijeliti ono što gledate na ekranu svog pametnog telefona, bilo da je riječ o videu, fotografiji, online kupovini ili nekoj internetskoj stranici.

Ista mogućnost postoji i za korisnike računala koji to žele napraviti koristeći Messenger Rooms.

Evo kako koristiti novu opciju na smartphone uređaju:

- otvorite Messenger na vašem iPhoneu ili Androidu

- započnite videopoziv s jednim ili više prijatelja

- tijekom poziva podignite meni na dnu ekrana klizanjem prste prema gore s donjeg ruba ekrana te kad se prošireni izbornik pojavi odaberite opciju dijeljenja ekrana

Kad to učinite, osobe s kojima razgovarate vidjet će u stvarnom vremenu isto što i vi gledate na vašem uređaju, a ikone s njihovim videom bit će u kutu vašeg zaslona.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti