Fallout 4 osvojio BAFTA nagradu za igru godine

BAFTA je objavila listu dobitnika dodjele nagrada British Academy Games Awards 2016.

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.04.2016. / 11:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošla godina donijela nam je puno odličnih igara, ali za titulu "Best of 2015" uglavnom su se borila četiri naslova: The Witcher 3, Fallout 4, Metal Gear Solid V i Bloodborne.

Na upravo održanom British Acadamy Game Awards događaju, najveći uspjeh i titulu "Best Game" postigao je Bethesdin naslov Fallout 4.

Fallout 4 ponovio je uspjeh s DICE Awardsa održanog u veljači, a titulu igre godine odnio je u konkurenciji sa Witcherom 3, kao i igrama Metal Gear Solid V, Rocket League i Everybody’s Gone to the Rapture.

Iako je sva slava pripala Fallout 4 naslovu, BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) događaj obilježila je dominacija indie igara. Avantura Everybody’s Gone to the Rapture FPS osvojila je tri nagrade od 10 nominacija; Her Story, interaktivna krimi priča, osvojila je tri nagrade od sedam nominacija, dok je Rocket League sci-fi/sports/RC, multiplayer s automobilima, osvojio tri nagrade od pet nominacija.

Bloodborne nije ostao praznih ruku, osvojivši nagradu u Game Design kategoriji. Zanimljivo i čudno je bilo da Witcher 3 nije osvojio nijednu od nagrada u sedam nominiranih kategorija. Naslov kompanije CD Projekt Red u prosincu 2015. osvojio je titule Game of the Year i Best RPG na The Game Awards događaju, ali je ovaj put ostao praznih ruku.

Cjelokupan popis kategorija, nominiranih i pobjednika pogledajte ovdje.

Izvor: TechSpot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti