FER organizira radionice i predstavlja robotics@fer.hr

U Hrvatskoj je zasad potvrđeno održavanje četiriju događaja u sklopu Europskog tjedna robotike 2018, a očekuje se odaziv još desetak robotičarskih udruga, laboratorija i poduzeća.

Martina Čizmić | 07.11.2018. / 15:09

Europski tjedan robotike 2018 (Foto: ERW) (Foto: ERW)

Europski tjedan robotike 2018 (ERW 2018), održava se od 16. do 25. studenoga 2018. diljem Europe i nudi tjedan dana raznih interaktivnih javnih događaja vezanih uz robotiku.

Do sada je potvrđeno više od 650 događaja na kojima će europski robotičari iz raznih područja ove grane znanosti pokazati kako će roboti funkcionirati u skoroj budućnosti te utjecati na naš način života, rada i učenja. Središnji događaj ERW 2018 održat će se od 16. do 18. studenoga u Augsburgu, srcu Bavarske, domu brojnih tehnoloških tvrtki i središtu svjetskih istraživačkih centara i instituta.

FER-ov Robotics@fer.hr predvodi hrvatske robotičare

U Hrvatskoj je zasad potvrđeno održavanje četiriju događaja u sklopu Europskog tjedna robotike 2018, no u nastavku tjedna očekuje se odaziv desetak robotičarskih udruga, laboratorija i poduzeća.

Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu (od 22. do 24. studenoga) i Otvorenom danu FER-a (24. studenoga) predstavit će se FER-ov brend robotics@fer.hr kojeg čine tri laboratorija: Laboratorij za autonomne sustave i mobilnu robotiku – LAMOR, Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije – LAPOST i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja – LARICS. Laboratoriji će pokazati svoje robote te predstaviti najnovije istraživačke projekte na temu robotike. Na oba događaja ulaz je slobodan.

U Dubrovniku se već petu godinu zaredom obilježava Europski tjedan robotike kroz razna događanja. I ove godine Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku organiziraju Robo.DU Day 2018 (11. studenoga). U sklopu ERW 2018 bit će organizirana i besplatna Radionica robotike (21. studenoga) za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda.

Nemojte propustiti ovu priliku i upoznati se s robotima i robotikom ne nekom od ovih događanja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti