Festival znanosti: program popularizacije znanosti će 15. put biti održan u znaku "vremena"

Festival znanosti će se po 15. put održati u čak 23 hrvatska grada s oko 1000 sudionika i preko 500 programskih događanja. Sveukupni program Festival bit će u potpunosti besplatan.

B.F.M. | 18.04.2017. / 22:11

Festival znanosti se u proteklih 14 godina dokazao kao najkvalitetniji program popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito. Javnost, a osobito učenici i studenti, odlično su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu. Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti.

Ovogodišnji 15. festival znanosti također se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u kreiranju kvalitenog programskog sadržaja sudjelovao je velik broj hrvatskih sveučilišta, studentskih udruga i pojedinaca, te udruga vezanih za popularizaciju znanosti.

Ovogodišnji Festival znanosti održava se u znaku teme "vrijeme", bilo ono fizikalno, psihološko, povijesno, meteorološko, astronomsko ili bilo kojeg drugog tipa.

Ove je godine i pravo vrijeme za obilježavanje 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih znanstvenika naše zemlje – Andrije Mohorovičića (1857-1936.), koji je povrh svega svojega slavnog djela i utemeljitelj Službe točnog vremena. Mohorovičić je sam konstruirao nefoskop, instrument za određivanje brzine i smjera gibanja oblaka.

Festival znanosti u Zagrebu tradicionalno je mjesto s najopsežnijim festivalskim programom u kojem sudjeluje 220 sudionika koji su pripremili šest izložbi, 42 predavanja, 52 prezentacije i 89 radionica. Glavnina programa odvija se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a osim toga program će se odvijati na još sedam različitih gradskih lokacija. Program se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla odvija u vremenu od 10 do 20 sati, a sudjelovanje je besplatno.

Program u Zagrebu dostupan je na stranici Tehničkog muzeja, a nacionalni program događanja dostupan je na stranici festivala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti