Firefox 4 RC izašao iz bete

Popularni preglednik iz Mozille -- Firefox 4 izašao je iz bete i dostupan je za Windows, Mac i Linux platformu na više od 70 jezika.

Zimo Zimo Zimo | 10.03.2011. / 08:43

Firefox 4 RC izašao iz bete

Popularni preglednik iz Mozille -- Firefox 4 izašao je iz bete i dostupan je za Windows, Mac i Linux platformu na više od 70 jezika.

Firefox 4 Release Candidate ima novi izgled alatne trake koja je više prilagođena korisnicima za lakše i intuitivnije pretraživanje. Novi je i 'Switch Tab' u kojem vaše tabove možete otvarati također u alatnoj traci.

'App Tabs' služi kako bi vaše važnije stranice imali uvijek otvorene i smještene na posebnom mjestu u alatnoj traci.

Iz Mozille su se pobrinuli i kako bi vaši mobilni uređaji bili sinkronizirani sa vašim računalom, pa tako sve svoje postavke, šifre, oznake, povijest pregledavanja i otvorene tabove možete koristiti gdje god bili.

Vaše tabove možete organizirati tako da jednostavno ubacite tab u grupu koju možete organizirati prema vašim potrebama, odnosno možete ju obilježiti tekstom.

Novost je brzina samog preglednika. Naime, Mozilla koristi potpuno novu JägerMonkey Java skriptu kojom je ubrzala rad preglednika i renderiranje grafike čime je dobila na brzini učitavanja stranica.

Podrška za HTML5, Audio API, CSS3 stilovi, protekcija protiv rušenja aplikacije, multi touch podrška i ostalo, dio su novosti koje se nalaze u Firefoxu. Više o svemu pročitajte na službenom Mozilla blogu.

Novi Firefox 4 RC možete preuzeti na ovom linku. Pogledajte usporedbu brzina starog i novog Firefoxa. Nas zanima hoćete li koristiti Firefox 4 RC? Javite nam!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti