Microsoft i Mozilla, inače neprofitna udruga, ostvarili su suradnju koja je rezultirala pokretanjem novog preglednika sa default tražilicom Bing.

Bing je tražilicica Microsofta koja je ujedno i konkurencija gigantu Googleu, trentno tražilice sa najvećim udjelom na tržištu. No Microsoft očito želi promijeniti stvari.

Nova suradnja Mozille i njihovog Firefoxa -- jednog od najpopularnijih preglednika, ujedno i konkurencija Googleovom Chromeu -- ušla je u partnerstvo sa Microsofotom te su lansirali 'Firefox with Bing' preglednik koji dolazi sa defaultnom tražilicom Bing.

Naime, znamo da se u postavkama može odabrati željena default tražilica no očito je kako ljudi ne vole mijenjati postavke, već koriste one koje dobe sa preglednikom, čime je i Google (koji je default tražilica na Firefoxu) ujedno i najpopularnija tražilica među korisnicima Firefoxa.

Mozilla, čiji je Firefox opet konkurencija Microfostovom Internet Exploreru, na svom blogu objavila je kako trentno postoji oko 20-ak prilgaođenih verzija Firefoxa dostupne od strane njihovih partnera kao što su Bing, Yahoo - koji opet koristi Bing kao tražilicu, Twitter i Yandex.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju