Flappy Bird se vraća na App Store?

Dong Nguyen, developer koji je izradio megapopularnu igru Flappy Bird izjavio je za Rolling Stone kako razmišlja o vraćanju igre na App Store.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.03.2014. / 08:28

Flappy Bird se vraća na App Store?

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Dong Nguyen, developer koji je izradio megapopularnu igru Flappy Bird izjavio je za Rolling Stone kako razmišlja o vraćanju igre na App Store.

U vrijeme kad je igra bila na App Storeu, Nguyen je zarađivao 55.000 dolara dnevno, te je vrlo brzo odlučio ukloniti igru s App Storea jer se suočavao s golemim pritiskom. Šuška se kako je Nintendo spremao tužbu protiv Nguyena, kako je primao prijeteća pisma, nije mogao jesti te je čak razmišljao o samoubojstvu.

No pustimo glasine na stranu. Vijetnamski programer kaže kako je nakon uklanjanja igre osjetio veliko olakšanje. “Ne mogu vratiti stvari kako su bile, no sada se dobro osjećam”.

Iako je odbio brojne ponude da proda igru, Nguyen je odlučio Flappy Bird zadržati za sebe, jer i dan danas dobro zarađuje od onih koji igru još uvijek igraju i navodno se radi o ciframa od nekoliko desetaka tisuća dolara, no nije poznato da li je to na dnevnoj ili mjesečnoj bazi. Za Rolling Stone je istaknuo kako razmišlja o vraćanju igre na App Store bez novih mogućnosti, no s posebnim upozorenjem “Molimo vas uzmite pauzu”, a to se naravno odnosi na frustrirane korisnike koji ne mogu na praviti željeni rezultat.

Nguyen je napustio svoj posao te se posvetio razvoju novih igara, pa tako uskoro možemo očekivati novu igru Kitty Jetpack i “akcijski šah” Checkonaut koji bi trebali izaći već ovog mjeseca.

Jeste li spremi za novu dozu Flappy Birda?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti