Forbes uvrstio hrvatsku aplikaciju među pet istaknutih europskih aplikacija za mobilno plaćanje

U manje od dva mjeseca Keks Pay preuzelo je 20 tisuća ljudi te su preko aplikacije poslali i primili 2,5 milijuna kuna.

Martina Čizmić | 10.02.2019. / 08:18

Aplikacija Keks Pay (Foto: Erste banka) (Foto: Erste banka)

U manje od dva mjeseca od lansiranja, aplikacija za prebacivanje novca putem mobilnih telefona, Keks Pay, privukla je gotovo 20.000 korisnika, a inicirano je 2,5 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 120 kuna. Od ukupnog broja korisnika čak 65 posto su klijenti drugih banaka, dok preostalih 35 posto ima otvoren račun u Erste banci.

Inovativna aplikacija pobudila je zanimanje i časopisa Forbes koji ju je opisao kao "jednu je od rijetkih u Europi koja ima potencijala osigurati mjesto na tržištu bankarskih usluga budućnosti prije ulaska globalnih divova poput Alipaya". Forbes je prepoznao Erste banku kao jednu od europskih banaka koja je odlučila ponuditi vlastito rješenje kao odgovor na novu regulativu Europske unije (PSD2) koja na bankarsko tržište uvodi open banking.

Keks Pay se pokazao kao idealna aplikacija za zadovoljavanje niza svakodnevnih financijskih potreba, poput prikupljanja novca za zajedničke proslave ili ručkove, kupnje poklona ili podjele troškova putovanja. Drago nam je da je naš iskorak prepoznat i u svijetu, smatramo to potvrdom da smo s Keks Pay aplikacijom u samom vrhu tehnoloških trendova u financijskoj industriji. Ipak, ovo je samo početak, svakodnevno radimo na unaprjeđenjima aplikacije, pa naši sadašnji i budući korisnici mogu očekivati da će Keks Pay biti sve bolji, ističe Dejan Donev, voditelj Tima za Digitalnu transformaciju u Erste banci, koji je i razvio Keks Pay.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti