FOTO Njemački dizajner stvorio zapanjujuće futurističke stadione uz pomoć umjetne inteligencije

AI alati za generiranje slika mogli bi dovesti do inovativnijih i kreativnijih rješenja u konceptualnom projektiranju, smatra njemački dizajner, koji je upravo to pokušao dočarati dizajnom serije futurističkih stadiona.

Branimir Vorša | 03.01.2023. / 13:34

Futuristički prikaz stadiona uz pomoć AI alata
Futuristički prikaz stadiona uz pomoć AI alata (Foto: @pouriabbkh/Instagram)

Koristeći umjetnu inteligenciju, arhitekt iz Hamburga Pouria Babakhani dizajnirao je niz futurističkih nogometnih stadiona u Londonu.

Babakhani je za dizajniranje futurističkih stadiona koristio softver za pretvaranje teksta u sliku pod nazivom Midjourney AI. Rezultat koji je dobio bile su sportske arene utemeljene na britanskoj visokotehnološkoj arhitekturi. Cilj njemačkog dizajnera bio je dočarati potencijal Midjourney AI-ja i istražiti načine oživljavanja vizionarske arhitekture.

Ljudi, ilustracija Francuzi će na Olimpijskim igrama testirati inteligentan sustav koji bi im mogao pomoći u održavanje reda i mira kasnije

Serijal njegovih dizajna londonskih futurističkih stadiona izrazito je raznolik i dočarava jedinstvene položaje tih stadiona u neočekivanim urbanim kontekstima.

Babakhani smatra da AI alati za generiranje slika potencijalno mogu dovesti do inovativnijih i kreativnijih rješenja u konceptualnom projektiranju.

Alati za dizajn umjetne inteligencije imaju mogućnost pojednostaviti proces projektiranja, omogućujući arhitektima da se usredotoče na konceptualizaciju i usavršavanje svojih ideja umjesto da troše vrijeme na ručne zadatke. To potencijalno može dovesti do oživljavanja vizionarske arhitekture, gdje dizajneri mogu u potpunosti prihvatiti svoj kreativni potencijal i pomaknuti granice onoga što je moguće u izgrađenom okruženju, ističe Babakhani.

Chat, ilustracija Umjetna inteligencija mogla bi pomoći u ranom otkrivanju bolesti od koje svake tri sekunde oboli netko

Svoje kreacije potpomognute umjetnom inteligencijom objavio je na svojem profilu na Instagramu.

Izvor: Designboom

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti