Fotografija postala hit na internetu: Evo kako se manipulira s aplikacijama!

Objavljena fotografija pokazuje ženu koja sjedi ispred stotinjak iPhonea s kojih skida aplikacije i ocjenjuje ih peticom kako bi poboljšala njihov status u App Storeu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.02.2015. / 10:51

Fotografija postala hit na internetu: Evo kako se manipulira s aplikacijama!

S obzirom na stotine tisuća aplikacija dostupnih u Appleovom App Storeu, programerima je jako teško istaknuti se sa svojim aplikacijama i probiti se u vrh ljestvice najpopularnijih aplikacija na ovoj online trgovini (nemaju svi sreće kao tvorac Flappy Birda). Zbog toga se neki služe ilegalnim metodama kako bi popularizirali svoje aplikacije te na Business Insideru kažu kako je Apple u prošlosti imao problema s takvim manipulacijama u App Storeu. Na BI-u dodaju kako je crno tržište za podizanje vrijednosti i manipulacije aplikacijama iznimno razvijeno te se na mreži mogu pronaći servisi koji za 65 tisuća dolara garantiraju veliki broj recenzija s pet zvjezdica, odnosno da će tijekom tjedan dana aplikacija biti na popisu deset najpopularnijih aplikacija na App Storeu.

Kako se postiže ta manipulacija u trgovinama aplikacijama pokazala je jedna fotografija objavljena na kineskoj društvenoj mreži Weibo koja se brzo raširila internetom. Na ovoj je slici prikazana žena koja sjedi ispred stotinjak iPhonea i kako su napisali na Weibu, manipulira rezultatima na App Storeu i ocjenama aplikacija. Iako samo ekipa u Appleu zna koji sve faktori utječu na pozicije u njihovoj trgovini aplikacijama sigurno je da je jedan od važnijih faktora broj downloada te na Business Insideru vjeruju kako žena na fotografija downloada i briše aplikacije s ovih telefona te na njima daje 'petice' aplikacijama. 

Foto: Business Insider/Weibo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti