Foursquare 3.0 dostupan za preuzimanje

Check-in društvena mreža Foursquare, jučer je na svojem blogu objavila novu inačicu svojeg popularnog servisa kojiujedno i donosi neke novosti.

Zimo Zimo Zimo | 09.03.2011. / 09:52

Foursquare 3.0 dostupan za preuzimanje

Check-in društvena mreža Foursquare, jučer je na svojem blogu objavila novu inačicu svojeg popularnog servisa koji ujedno i donosi neke novosti.

Ukoliko volite da vaši prijatelji znaju gdje se nalazite, vjerojatno ste vlasnik računa na ovom sve više popularnom servisu -- Foursquare.

Samo dvije godine nakon svog osnutka, Foursquare ima preko 7.5 milijuna korisnika, te je samo prošle godine imao preko pola milijarde check-inova.

Kako bi još više poboljšali i unaprijedili svoj servis, ekipa iza Foursquare uvela je nove značajke i malo redizajnirano korisničko sučelje koje bi trebalo olakšati korištenje korisnicima.

Prva stvar je nova 'Explore' alatna traka koja vam omogućuje da istražite vaše interese, a Foursquare će vam vratiti rezultate pretraživanja u vašoj blizini.

Predlošci se baziraju na mjestima gdje ste bili vi i vaši prijatelji, vaša lojalnost najdražim vam mjestima, što je popularno kod drugih, dan u tjednu, itd. Ugrađene su i prečice za recimo hranu, kavu, noćni život kako bi uz nekoliko klikova mogli pretražiti mjesta gdje izaći ili što pojesti, eventualno popit kavu.

Druga stvar je nova pregledna ploča. U prijašnjim inačicama Foursquare nakon što ste se checkirali, na zaslonu se prikazao pregled vaših aktivnosti poput badgeva i prikupljenih bodova.

Novi dizajn pregledne ploče od sada sadrži aktivnosti unazad 7 dana gdje možete vidjeti vaše aktivnosti, te aktivnosti vaših prijatelja. Nove bodove od sada možete skupljati na više načina -- istraživanje novih mjesta, novi tipovi restorana, itd.

Kako bi potaknuli korisnike da čim više koriste Foursquare, ekipa je unaprijedila mogućnosti za poslovne subjekte pa tako od sada na mapi možete vidjeti tzv. 'Specials' mjesta na kojima možete dobiti razne popuste, tipa kava, 25% popusta za kupovinu, itd.

Trenutno je novi Foursquare dostupan za iPhone i Android uređaje, a oni koji imaju BlackBerry morati će pričekati koji tjedan, no na žalost bez nekih mogućnosti koje pruža 3.0 inačica Foursquare. Također Foursquare uskoro stiže i na Symbian i Windows Phone 7 platformu, istaknuto je na blogu Foursquare.

Želite li vi prijaviti svoj poslovni subjekt na Foursquareu, možete to učiniti ovdje i priključiti se rastućoj zajednici od 250 milijuna poduzeća. Koristite li Foursquare? Pronađite nas i pratite Zimo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti