NFC već je duže vrijeme aktualna tema u tech krugovima. Uskoro će svi smartphonei sadržavati NFC, a Foursquare u suradnji sa Googleom već testira isti.

NFC ili near filed communication, tehnologija je koja omogućuje korisnicima da učitavaju razne podatke bez potrebe za klikanjem po izborniku, već samo aktiviraju određene akcije približavanje telefona prema odašiljaču.

Foursquare, uvijek omiljen i sve brže rastući servis lokacijskih usluga u suradnji sa Googleom na njihovoj developerskoj konferenciji I/O testira NFC koji omogućuje checkiranje lokacije tako se uređajem približite plakatu koji vam nadalje checkira lokaciju.

Dakle, NFC još je uvijek daleko od toga da postane standard, no u novijim Android telefonimaNFC je već integriran, a navodno istu stvar planira napraviti i Apple na svojem nadolazećem iPhoneu.

Svi koji će se checkirati na Googleovoj developerskoj konferenciji dobit će poseban Google I/O badge, a oni koji nemaju NFC moći će skenirati QR kod kako bi se checkirati, a koji se nalazi također na posteru.

Za sve vas ljubitelje Foursquarea, pratite ZIMO.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju