Foxconn, kineska kompanija poznata po prozivodnji Appleovih uređaja,a uz koju se vežu brojne kontroverze, neće proizvoditi Appleov iPad 3.

Navodi tako Taiwan Economic News koji piše kako je kompanija Pegatron ostvarila ugovor s Appleom za izradu najnovije generacije tableta.

Naime kako stoji u priopćenju, Pegatron je ponudio manju cijenu od Hon Hai-a, kompanije koja je ujedno i vlasnik Foxconna, te je time dobila ekskluzivna prava za izradu novih tableta.

Ove informacije izašle su na vidjelo nakon što je Pegatron objavio kako kreće u masovnu proizvodnju novih iPhone 5 uređaja. Izvori navode kako je Pegatron potpisao ugovor u kojem je obvezan proizvesti oko 15 milijuna primjeraka.

Možda su i dio uzroka zašto je Apple odabrao novu kompaniju za izradu njihovih uređaja i nedavni problemi u Foxconnu, od čestih samoubojstva radnika pa do nedavne eksplozije u odjelu gdje su se proizvodili iPad 2 uređaji.

Također, Pocket-lint navodi i kako je ova vijest stigla nakon što je javljeno da Apple prelazi na Samsungov čipset za iPad 3.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju