Freelance hakeri: Pokrenuta kontroverzna stranica na kojoj možete unajmiti hakere!

Na stranici se traže usluge poput hakiranja Gmaila ili Facebooka (nevjernih) partnera i hakiranje internetskih stranica, dok se cijene kreću od jednog pa do nekoliko tisuća dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.01.2015. / 08:36

Freelance hakeri: Pokrenuta kontroverzna stranica na kojoj možete unajmiti hakere!

'Unajmljivanje hakera ne bi trebao biti težak proces te mi vjerujemo da bi pronalaženje profesionalnih hakera trebali biti jednostavno i bezbolno iskustvo' – ovo je moto stranice Hacker`s List koja je prošle godine pokrenuta na Novom Zelandu i na kojoj, kao što joj to ime kaže, korisnici mogu potražiti hakerske usluge. Osnivači ove kontroverzne stranice zbog koje bi mnogi ljudi diljem svijeta mogli imati velikih problema s privatnosti, kažu da je njihova stranica posve legalna jer oni samo žele spojiti ljude koji traže određene usluge s freelancerima koji mogu te usluge obaviti i napominju kako u uvjetima poslovanja Hacker`s Lista stoji kako su na ovoj stranici zabranjene ilegalne aktivnosti.  Naravno, samo jedan pogled na vrstu 'poslova' koja se traži od hakera jasno pokazuje da većina posjetitelja ove stranice traži ilegalne usluge te su za njih spremni platiti veliki novac.

Princip rada ove stranice je sljedeći – posjetitelji na njoj objave posao koji žele da im netko obavi, hakeri se javljaju s idejama na koji način misle obaviti ovaj posao i koliko bi takav posao koštao. Nakon toga korisnici biraju hakera koji im najviše odgovara, dogovaraju finalnu cijenu i plaćaju dio novca za hakiranje. Ipak, novac hakerima ne sjeda odmah na račun, već novac zadržavaju vlasnici stranice koji ga, nakon što je posao obavljen, na kraju isplaćuju hakerima i sebi zadržavaju određenu proviziju. Cijene za hakerske usluge variraju od jako niskih poput jednog dolara pa do nekoliko tisuća dolara, ovisno za vrstu usluge koja se traži, objavili su na Mashableu. Najčešće se traži hakiranje mailova i društvenih mreža, za što su korisnici voljni platiti nekoliko stotina dolara, a jedan korisnik nudi čak do četiri tisuće dolara za uklanjanje sadržaja i fotografija s Googlea, Binga i drugih tražilica. Od ostalih zanimljivosti s ove stranice, treba izdvojiti i upit za hakiranjem internetske stranice stanodavca za koji je jedan korisnik spreman platiti čak dvije tisuće dolara, dok nepoznata ženska osoba nudi do 500 dolara hakeru koji će joj omogućiti da pristupi Gmail računu i profilu na Facebooku njenog dečka.

Osnivači ove stranice ne žele otkriti svoj identitet, no neki mediji prenose kako su se prije pokretanja Hacker`s Lista dobro posavjetovali s pravnicima oko pokretanja ove stranice kako bi bili u potpunosti oslobođeni od odgovornosti za postupke korisnika, odnosno osoba koje traže i nude svoje usluga na njoj.

Foto: Hackers List

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti