Galaxy S7: Samsung s tri telefona kreće u 'napad' na iPhone

Već sljedećeg mjeseca trebali bi saznati Samsungove adute s kojima će krenuti u osvajanje tržišta – očekuju se dva modela s 5,1 inčnim ekranima i jedan 5,5 inčni uređaj

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.01.2016. / 09:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako se bliži datum predstavljanja novih Samsungovih telefona iz Galaxy S serije, sve je više glasina oko opcija koje bi ovi uređaji mogli imati. Ova je kompanija prošle godine predstavila tri modela iz Galaxy S6 serije, a iako su se krajem prošle godine pojavile glasine kako će za ovu godinu promijeniti taktiku te predstaviti samo dva Galaxy S modela – klasični S7 s 5,1 ili 5,2 inčnim ekranom i S7 Edge sa zakrivljenim ekranom dijagonale 5,5 inča, posljednje informacije objavljene na Yahoou kažu kako će Samsung u 'napad' na iPhone krenuti s tri modela. Ipak, za razliku od prošle godine kada su prvo predstavljeni S6 i S6 Edge, a naknadno i S6 Edge+, ove godine Samsung bi mogao predstaviti sva tri telefona u isto vrijeme – i to već za oko mjesec dana.

Galaxy S7 i S7 Edge tako će imati ekrane dijagonale 5,1 inča (s tim da će model Edge, naravno, imati zakrivljen ekran), dok će S7 Edge+ imati zakrivljeni 5,5 inčni ekran, a svi ovi telefoni dizajnom se ne bi trebali razlikovati od prošlogodišnjih modela (s tim da bi S7 Edge+ trebao imati manji ekran). Ove bi telefone trebao pokretati Qualcommov Snapdragon 820 procesor, imat će 4GB RAM-a, USB Type-C utor, a spominje se i povratak utora za memorijske kartice te vodootpornost. Neke glasine govore i o ekranu koji će prepoznavati jačinu dodira, što je opcija koju je na prošlogodišnjim modelima predstavio Apple te o snažnim baterijama. Naravno, sve su ovo samo glasine koje iz Samsunga ne namjeravaju komentirati, no s obzirom da nas od službenog predstavljanja ovih telefona očekuje samo nekoliko tjedana, brzo ćemo saznati sve službene opcije ovih uređaja.

Ljubitelji mobilnih uređaja koji rade na Androidu, osim novih Samsungovih telefona, s nestrpljenjem očekuju i novi LG-jev model G5 kojeg će ova kompanija predstaviti za oko mjesec dana, a nove top modele pripremaju Sony, HTC i druge kompanije. Što se Applea tiče, u prvoj polovici ove godine Tim Cook mogao bi predstaviti iPhone 6C, jeftiniji model s manjim ekranom, dok je rujan rezerviran za iPhone 7 i 7 Plus.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti