Galaxy S8 donosi dva velika noviteta

Na mreži su se pojavile prve glasine vezane uz Samsung Galaxy S8 i S8 Edge – navodno će imati ekrane UHD rezolucije i dvije stražnje kamere

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.06.2016. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je Samsung nedavno predstavio najjače ovogodišnje modele Galaxy S7 i S7 Edge, dizajneri i inženjeri ove kompanije već rade na njihovim nasljednicima čije predstavljanje možemo očekivati početkom sljedeće godine, odnosno vjerojatno na Mobile World Congressu u Barceloni. Ovog tjedna na internetu pojavile su se prve glasine vezane uz Galaxy S8 i S8 Edge (ovo je tek početak te do službenog predstavljanja ovih telefona možemo očekivati na desetke novih glasina) prema kojima Samsung priprema dvije velike promjene u odnosu na ovogodišnje modele. Prvi novitet koji su spomenuli na Cnetu, pozivajući se na kineske izvore, jest UHD ekran rezolucije 3,840x2,160 piksela – u ovoj kompaniji na ovako visoku rezoluciju odlučili su se kako bi Galaxy S8 i S8 Edge pružili bolje iskustvo virtualne stvarnosti.

Naime, ovi će se telefoni kao i ostali najjači mobilni uređaji ove kompanije, moći koristiti sa Samsungovim naočalama za virtualnu stvarnost (Gear VR), a zahvaljujući UHD rezoluciji novi će modeli omogućiti kvalitetniju sliku. Ako su ove glasine istinite te se u Samsungu zaista odluče na ekran s ovako visokom rezolucijom, novi modeli trebat će imati i veliku i snažnu bateriju. Osim ekrana UHD rezolucije, još jedna glasina koja se spominje jest dvostruka kamera koja će omogućiti kvalitetnije fotografije, a neki izvori spominju čak i optički zoom. Osim na novim Samsungovim telefonima, već neko vrijeme kruže glasine kako će i Apple svoj nadolazeći model iPhone 7 Plus također opremiti s dvije kamere sa stražnje strane, no u oba je slučaja riječ o glasinama te ćemo tek u rujnu (na Appleovoj konferenciji), odnosno u veljači sljedeće godine saznati jesu li ove glasine istinite.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti