Galaxy sa zakrivljenim ekranom: Novi S7 Edge imat će 5,5 inčni ekran

Glasine koje kruže mrežom kažu kako Samsung sljedeće godine neće predstaviti dva Edge modela, već samo jedan s ekranom dijagonale 5,5 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.12.2015. / 09:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je u prvom kvartalu ove godine, uz klasičnu verziju Galaxy S pametnog telefona, predstavio i njegovu verziju sa zakrivljenim ekranom koja je privukla veliki broj korisnika. U kolovozu, uz model Galaxy Note 5, južnokorejska kompanija predstavila je i još jednu verziju Galaxyja sa zakrivljenim ekranom, model S6 Edge Plus koji je imao još veći ekran, a čini se kako će za 2016. Samsung promijeniti strategiju i predstaviti samo jedan Edge model. Galaxy S6 i S6 Edge imaju ekran dijagonale 5,1 inča, dok model Plus ima veliki 5,7 inčni ekran, a prema posljednjim glasinama, krajem veljače ili početkom ožujka sljedeće godine Samsung će predstaviti Galaxy S7 koji će imati ekran dijagonale 5,2 inča, dok će Galaxy S7 Edge imati 5,5 inčni ekran. Iako službenih informacija, naravno, nema, ovo bi moglo značiti da će umjesto dva modela Edge telefona Samsung sljedeće godine predstaviti samo 5,5 inčni model koji će na tržištu konkurirati Appleovom iPhoneu 6S Plus, odnosno modelu iPhone 7 Plus kojeg bi ova kompanija trebala predstaviti u rujnu sljedeće godine.

Veličina ekrana i njegova zakrivljenost vjerojatno će biti najveće ili jedine razlike Galaxyja S7 u odnosu na Galaxy S7 Edge te bi ovaj smartphone trebao raditi na Qualcommovom Snapdragon 820 procesoru (barem njegova verzija namijenjena američkom i europskom tržištu), očekuje se 4GB RAM-a, Type-C USB utor, senzor za otiske prstiju te kamera rezolucije 20MP. Također, na nekim blogovima spominje se i 'povratak' utora za microSD memorijske kartice, što će (ako je riječ o istinitoj informaciji) cijeniti svi budući vlasnici ovih telefona. Tijekom proteklih nekoliko mjeseci objavljene su brojne glasine o novim Samsungovim telefonima, a možemo očekivati kako će se broj tih glasina povećavati kako će se približavati dan njihovog službenog predstavljanja, što bi trebalo biti za oko dva mjeseca.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti