Game over: Nema više igranja u Facebook Messengeru

Službeno je objašnjenje iz Facbooka da žele Messenger, aplikaciju za dopisivanje, učiniti bržom, jednostavnijom i "lakšom".

Martina Čizmić | 29.07.2019. / 10:44

Instant Games na Facebooku (Foto: Facebook)

Kad je prije dvije godine Facebook predstavio brze igre koje je moguće igrati u Messengeru, korisnici su imali podvojeno mišljenje. Nekima je to bio izvrstan način za igranje jednostavnih igara s prijateljima, drugi su to okarakterizirali kao nepotrebnu smetnju.

Čini se kako su u Facebooku zaključili da je ovih "gunđala" više pa su objavili kako će brze igre iz Messengera polako vratiti u originalnu aplikaciju Facebook. Točnije, igre će dobiti vlastitu "karticu" "Instant Games".

Službeno je objašnjenje iz Facbooka da žele Messenger, aplikaciju za dopisivanje, učiniti bržom, jednostavnijom i "lakšom". Vjerojatno je važnu ulogu igrao i Facebookov plan da ujedini platforme za dopisivanje na Instagramu, WhatsAppu i Messengeru.

Igrači imaju vremena do kraja ljeta kako bi se igrali u Messengeru, a nakon toga će omiljene igre morati potražiti u osnovnoj aplikaciji. Iz Facebooka ističu kako će igrači i dalje pristupati igrama kroz linkove odnosno obavijesti u Messengeru, ali će za nove igre morati otići na karticu "Facebook Gaming".

U službenoj obavijesti stoji kako će promjene prvi iskusiti korisnici iOS-a, a vjerojatno ubrzo nakon toga i korisnici Androida.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti