GameBoy adapter za iPhone je genijalan koncept iz Hyperkina

Kada je početkom mjeseca Chris Gallizzi, CEO kalifornijske tehnološke kompanije Hyperkin na Redditu plasirao svoju ideju o redizajnu legendarnog Game Boya, svi su mislili da je to prvo aprilska zafrkancija.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 10.04.2015. / 07:14

GameBoy adapter za iPhone je genijalan koncept iz Hyperkina

Kada je početkom mjeseca  Chris Gallizzi, CEO kalifornijske tehnološke kompanije Hyperkin na Redditu plasirao svoju ideju o redizajnu legendarnog Game Boya, svi su mislili da je to prvo aprilska zafrkancija.

Kako javljaju izvori iz kompanije, Chris Gallizzi se nije šalio, te Hyperkin kreće u proizvodnju Smart Boya i  time nam daje priliku vratiti se u eru Game Boya.

Iako je još u fazi koncepta, Smart Boy će spojiti iPhone i Game Boy pomoću adaptera, tj. Hyperkin će kreirati adapter u kojeg ćete moći staviti svoj iPhone 6 Plus. U početku, Smart Boy će biti dostupan samo za korisnike spomenutog modela, ali prema riječima Gallizzia nećemo dugo čekati da se pojavi verzija za Android uređaje te ostale iPhone modele.

Sam dizajn Smart Boya zaista ne može biti jednostavniji nego što jest. IPhone ubacite u adapter i možete ponovo zaigrati jedan od najsjajnijih proizvoda našeg djetinjstva. Izvori najavljuju da će se uz stare klasike poput Super Maria, Tetrisa ili The Legend Of Zelda pojaviti i nove igre koje su već u pripremi.

Najveća briga kompaniji Hyperkin predstavlja sam Nintendo, proizvođač legendarnog Game Boya, te su oni jedini koji mogu spriječiti daljnji razvoj ovog genijalnog koncepta. 

"Nadamo se da će u našoj ideji prepoznati dobru volju te želju da kao iskreni fanovi Game Boya pridonesemo stvaranju njegove povijesti" kaže Gallizzi.

Nintendo je poznat kao dosta stroga kompanija po pitanju autorskih prava, što su i pokazali ne tako davno u slučaju redizajna  igre Super Mario, koju je napravio jedan student a Nintendo je zabranio njezino plasiranje na tržište sudskim putem.

Za sada se još uvijek ne zna datum plasiranja Smart Boy-a na tržište, ali šuška se da bi to moglo biti krajem 2015. godine.

Jedva čekamo!

GameBoy adapter za iPhone je genijalan koncept iz Hyperkina

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti