GameOn! Priprema li i Nokia novu verziju legendarnog smartphonea za igre N-Gage?

Nokia je za 4. listopada najavila konferenciju na kojoj će predstaviti novi model smartphone – to bi mogao biti 7.1 Plus, Nokia 9 ili gamerski telefon koji bi mogao označiti povratak legendarnog N-Gage brenda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.09.2018. / 11:48

Nokia N-Gage (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prilikom nedavnog predstavljanja modela Honor Play, iz Honora su komentirali kako gamerski telefoni postaju nezaustavljivi trend na smartphone tržištu, pogotovo među milenijalcima, što znači da u budućnosti možemo očekivati brojne nove modele uređaja namijenjenih ponajviše igranju. Jedna od kompanija koja je pokrenula ovaj trend prošle godine je Razer koji je potvrdio razvoj novog uređaja za ovu godinu, a osim Razera i Honora telefone za ljubitelje mobilnih igara razvijaju i Asus, Huawei, Xiaomi te druge kompanije.

Nedavno su i na Twitteru Nokije (indijske podružnice) objavili tvit u kojem su najavili razvoj gamerskog telefona – iako je tvit u međuvremenu izbrisan, to je bilo dovoljno da krenu glasine o njihovim potencijalnim planovima i razvoju telefona za igranje. Kada se u istoj rečenici spominju Nokia i mobilne igre, prva asocijacija koja pada na pamet jest – N-Gage, Nokijin gamerski telefon netipičnog (možemo reći i nefunkcionalnog) dizajna iz prošlog desetljeća.

Kako dosadašnja taktika "nove" Nokije uključuje igru na nostalgiju s predstavljanjima modernih verzija legendarnih modela 3310 i banana-telefona, povratak N-Gagea uopće nas ne bi trebao čuditi.

Planira li zaista Nokia predstaviti novi telefon N-Gage, mogli bismo saznati već za dva tjedna jer je HMD Global, kompanija koja ima prava na korištenje tog legendarnog brenda, za 4. listopada najavila konferenciju za novinare u Londonu na kojoj će predstaviti "novog člana smartphone obitelji".

Osim mogućeg gamerskog telefona, na GSM Areni spominju i još nekoliko potencijalnih novih uređaja – globalno predstavljanje modela 7.1 Plus ili možda najjači dosadašnji model Nokiju 9, o kojoj čitamo već jako dugo te bi taj uređaj navodno mogao imati čak pet kamera na stražnjoj strani kućišta.

Za službene informacije trebamo sačekati još malo i početak listopada, kada ćemo saznati što su iz kompanije pripremili za sve stare i nove ljubitelje Nokije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti