Gamerska zvijer: Ovaj laptop košta 10 tisuća eura

Zakrivljeni ekran dijagonale 21 inč, top hardver, težina od čak 8kg i cijena od oko 10 tisuća eura specifikacije su koje bi očekivali od snažnih stolnih računala

Hina/G.K. | 04.01.2017. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Acera su još u rujnu na IFA sajmu najavili gamersku 'zvijer' – prijenosno računalo Predator 21X, a sada smo napokon saznali informacije o datumu početka prodaje, kao i o cijeni ovog uređaja. S obzirom na dimenzije i težinu od oko 8 kg, ovo računalo teško možemo nazvati prijenosnim, a za one sretnike koji ga mogu priuštiti (njegova cijena iznosi 9 tisuća dolara, odnosno 10 tisuća eura na europskom tržištu) pružit će maksimalne performanse koje od računala možemo očekivati. Pokreće ga Kaby Lake verzija Intelovog Core i7-7820HK procesora, ima dvije Nvidijine GTX 1080 grafičke kartice (svaka s 8GB DDR5X memorije) povezane SLI tehnologijom, 64GB memorije i, uz klasičan tvrdi disk kapaciteta 1TB, do četiri 512GB SSD-a.

Dijagonala ekrana iznosi čak 21 inč, uz rezoluciju od 2,560x1,080 piksela te je riječ o prvom prijenosnom računalu sa zakrivljenim ekranom, a još treba izdvojiti tehnologiju praćenja pogleda i šest zvučnika. Na tržištu će se pojaviti tijekom sljedećeg mjeseca, a s obzirom na cijenu, vjerojatno niti u Aceru ne očekuju veliku prodaju ovog Predatora. Puno bolju prodaju za to bi trebao ostvariti još jedan novi gamerski prijenosnik ove kompanije – iako je cijenom iznad brojnih laptopa o kojima razmišljaju prosječni korisnici pa čak i gameri, Predator 17X sa 17,3 inčnim ekranom ipak je puno jeftiniji (cijena od 2,699 dolara) od modela sa zakrivljenim 21 inčnim ekranom. Dolazi s Kabe Lake i7 procesorom, ima maksimalno do 64GB RAM-a i 'samo' jednu GTX 1080X grafičku karticu te bi i ove performanse trebale zadovoljiti većinu (mobilnih) gamera.  

Izvor: Tech Spot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti