Garmin predstavio aplikaciju koja prati žensko zdravlje

Žene mogu pratiti menstruaciju, provjeriti simptome i educirati se o zdravlju – sve na jednom mjestu.

Martina Čizmić | 06.05.2019. / 11:53

Garmin Menstrual Cycle Tracking (Foto: Garmin)

Većina žena koristi nekakav oblik menstrualnog kalendara – u papirnatom ili u digitalnom obliku. No sad taj kalendar mogu imati i na svom zapešću, odnosno pametnom satu.

Garmin je u svojoj aplikaciji Garmin Connect ženama omogućio praćenje menstrualnog ciklusa pomoću Menstrual Cycle Tracking. Tako žene mogu unijeti svoje cikluse i simptome te zauzvrat dobiti predviđanja za cikluse i plodne dane. Tijekom mjeseca korisnice dobivaju edukativni sadržaj o temama kao što su specifična prehrana i treniranje za trenutačnu fazu njihova ciklusa.

Garmin je iskoristio našu neusporedivu fitness ekspertizu za sadržaj koji omogućuje aktivnim ženama kako bi pratile svoje cikluse na istom mjestu na kojem su pratile podatke zadnjeg trčanja, rekla je Susan Lyman, potpredsjednica globalnog potrošačkog marketinga u Garminu. Praćenje ciklusa napravljeno je za žene od žena u Garminu – od inženjerki do voditeljica projekata, pa sve do marketinških timova. Na taj način možemo jamčiti da autentično dostavljamo ženama sve što one zaista žele i trebaju.

Garmin Menstrual Cycle Tracking (Foto: Garmin)

Praćenje ciklusa može se prilagoditi s obzirom na to je li ciklus redovit, neredovit ili je pak riječ o prijelazu u menopauzu. Korisnice mogu pratiti dnevne fizičke i emocionalne simptome ili čak dodati svoje bilješke. Osvještava žene o promjenama kod spavanja, raspoloženju, apetitu, fizičkoj spremnosti i slično. Bilježenjem redovnih simptoma žene mogu početi predviđati kako će se osjećati u određenom trenutku ciklusa u slučaju da žele prilagoditi svoju prehranu ili aktivnosti. Korisnice Connect IQ kompatibilnih uređaja također imaju opciju dobivanja informacija o praćenju ciklusa i diskretan podsjetnik na vrijeme.

Važan je dio zdravlja praćenje mjesečnih menstrualnih ciklusa, kaže dr. Courtney Marsh, direktorica odjela za reproduktivnu enokrilogiju na Sveučilištu Kansas Health System. Kad redovito pratite menstruaciju, možete detektirati netipične medicinske probleme o kojima možete kontaktirati svog liječnika. Također, skupljanje informacija o menstrualnom ciklusu može vam dati uvid u vaše emocije, prehranu i vježbanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti