Garmin predstavio drugu generaciju svojih luksuznih modernih satova Marq

Kolekcija Marq sastoji se od 5 modela, svaki sa specifičnim opcijama namijenjenima posebnim korisnicima.

Martina Čizmić | 13.10.2022. / 15:07

Garmin Marq Aviator (Foto: Garmin)

Da pametni satovi ne moraju nužno uvijek imati sportski izgled pokazali su iz Garmina svojom Marq serijom. Ta je serija sad dobila drugu generaciju u kojoj je predstavljeno pet novih modela - Marq Athlete, Adventurer, Golfer, Captain i Aviator. 

Baš kao što im imena govore, svaki je sat namijenjen korisnicima koji se bave različitim aktivnostima - od sporta do letenja ili plovidbe. 

Kako je istaknuto na prestavljanju, satovi su izrađeni od titanija 5. klase s AMOLED zaslonom osjetljivim na dodir s kupolastim safirnim lećama. Opremljen namjenskim funkcijama, baterijom koja može izdržati do 16 dana u načinu rada pametnog sata (a za punjenje je dovoljan jedan sat) te pažljivo odabranim materijalima.

Titanij visoke učinkovitosti 5. klase je pet puta jači i tvrđi od većine čelika, što povećava otpornost na toplinu i koroziju, čineći ga otpornijim na ogrebotine i lakšim na zapešću u usporedbi s nehrđajućim čelikom. Kućište sata od 46 mm sadrži kupolastu safirnu leću i AMOLED zaslon osjetljiv na dodir visokog odziva za poboljšanje svakodnevnog iskustva pametnog sata i interakcije s kartom. Remeni su pomno dizajnirani za svaku aktivnost i uključuju titanij, hibridnu kožu, jacquard tkaninu, najlon i silikon.

Garmin Marq Athlete (Foto: Garmin)

Dok korisnik spava, Marq prikuplja vitalne biometrijske podatke kako bi dao individualizirane informacije o kvaliteti sna, stresu i oporavku. 

Osim toga, kolekcija Marq uključuje Garmin paket zdravstvenih i wellness funkcija koje rade 24 sata dnevno, kao što su praćenje otkucaja srca, disanja i stresa na zapešću, napredni uvidi u san, praćenje energije Body-Battery i novi Jet Lag Adviser. Koristeći povijest spavanja i druge metrike, savjetnik preporučuje količinu izloženosti svjetlu, raspored spavanja i tjelovježbu kako bi se smanjili učinci jet laga za sljedeće dugo putovanje. Funkcija će predložiti što učiniti i u koje vrijeme za brzu prilagodbu na novu vremensku zonu i čak slati obavijesti na zapešće dajući savjete i podsjetnike za stvari kao što su unos kofeina, prehrana i više. Prije polaska, korisnici mogu unijeti detalje putovanja u aplikaciju Garmin Connect i pratiti kako se interni sat njihovog tijela prilagođava novom odredištu.

Kolekcija uključuje podršku za višepojasni GNSS, višefrekventni GPS (L1 + L5) i Garmin SatIQ tehnologiju, koja osigurava točnost pozicioniranja u bilo kojem okruženju dok optimizira trajanje baterije. 

Marq Athlete izrađen je od titanijskog kućišta, brušenog DLC ​​obloženog okvira i s remenom od prozračne silikonske gume. Namijenjen je sportašima koji će pomoću njega moći pratiti sve aspekte svoje izvedbe, treninga i oporavka pomoću značajki kao što je Spremnost za trening, koja daje ocjenu temeljenu na kvaliteti sna, oporavku, opterećenju treninga i više, tako da mogu odrediti je li dobar dan za pomicanje granica. Ima širok raspon naprednih funkcija treninga kao što je PacePro, koji održava trkačevu strategiju tempa na pravom putu uz usmjeravanje prilagođeno stupnju dok trče stazu, i Real-Time Stamina za praćenje i upravljanje naporom kroz aktivnost kako bi se izbjeglo izgaranje. Dolazi s predinstaliranim sportskim aplikacijama za sve atletske aktivnosti poput trčanja, vožnje bicikla, plivanja, skijanja, golfa, loptice i tenisa, vježbanja u teretani i surfanja te brojnih drugih.

Garmin Marq Adventurer (Foto: Garmin)

Marq Adventurer ima inovativan kožni dizajn od ruba do ruba i izdržljiv gumeni hibridni remen za rad u ležernom okruženju kao i tijekom aktivnosti. Okvir kompasa koristi kardinalne smjerove i oznake od 360 stupnjeva kako bi pomogao korisnicima da budu na pravom putu dok koriste funkciju orijentacijskog trčanja za navigaciju do svog odredišta. Dolazi s unaprijed učitanim TopoActive kartama na zapešću te NextFork opcijom koja daje udaljenost do sljedećeg raskrižja staze kao i naziv nadolazeće staze.

Marq Golfer izgledom je prilagođen golferskoj modi, a dolazi s prethodno instaliranih više od 42 000 golf terena širom svijeta. Automatski detektira koji se teren igra kako bi dao preciznu udaljenost do prednje, srednje i stražnje strane terena, plus smjer nagiba uz Green Contours (potrebno je članstvo u aplikaciji Active Garmin Golf). Uključuje napredne golf funkcije poput Virtual Caddie, Hazard View, Wind Data, PinPointer i ima tri Approach CT10 senzora palice za golf za automatsko praćenje palice.

Marq Captain namijenjen je nautičarima. Ugrađeni Regatta Timer pomaže nautičkim trkačima da prijeđu početnu točku u pravo vrijeme, koristeći GPS vrijeme za snimanje za izračunavanje idealne pozicije i mjerač vremena koji pokazuje vrijeme do puške. Za bolju svijest o situaciji na vodi, upozorenja i alarmi signalizirat će skoru promjenu plime i otpora sidra. Omogućuje pristupanje autopilotu direktno sa zapešća kako bi promijenili smjer,  uključili upravljanje uzorkom i slijedili rutu. Također uključuje profile za druge aktivnosti na vodi kao što su vožnja kajakom, stojeće veslanje na dasci, jedrenje na dasci, kitesurfing i kiteboarding.

Marq Aviator dizajniran je s narukvicom od brušenog titana, zaokretnim karikama i kopčom za zaključavanje te keramičkim okvirom s 24-satnim GMT okvirom. Sa zrakoplovnim upozorenjima, piloti mogu postaviti minimalni bočni vjetar i uvjete leta koji im odgovaraju i biti obaviješteni kada je dobro vrijeme za let. Jet Lag Adviser brojčanik prikazuje vremensku zonu pilota, realnu vremensku prognozu i, nakon što se u potpunosti prilagodi, automatski će se ažurirati kako bi pokazao 24/7 navođenje o svjetlu, spavanju i vježbanju. Piloti se mogu pomicati po pokretnoj karti dodirom, vidjeti NEXRAD radar prekriven rutom i pristupiti zrakoplovnoj prognozi vremena, uključujući METAR, TAF i MOS1, kako bi vidjeli vjetrove, vidljivost, barometarski tlak i više.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti