Garmin predstavio dva nova pametna sata namijenjena aktivnim korisnicima

Dok je Venu 2 Plus punokrvni pametni sat, Vivomove Sport zadržao je neke karakteristike klasičnog sata.

Martina Čizmić | 17.01.2022. / 16:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Garmin je 2022. godinu započeo s predstavljanjem novih pametnih satova koji kombiniraju tehnologijau i brigu za zdravlje korisnika.  

Venu 2 Plus novi je GPS pametni sat iz Garmina koji korisnicima omogućuje primanje poziva i korištenje glasovnog asistenta svog kompatibilnog pametnog telefona za slanje poruka, ali i korištenje paketa zdravstvenih, wellness i fitness funkcija među kojima su ocjenu spavanja s uvidima, praćenje stresa, praćenje razine energije, Pulse Ox, zdravlje žena i široku paletu praćenja fitnessa i vježbanja. Kako ističu u Garminu, Venu 2 Plus dolazi s AMOLED zaslonom i trajanjem baterije do 9 dana.

Venu 2 Plus ima širok raspon mogućnosti praćenja zdravstvenog stanja pa tako bilježi otkucaje srca (s korisnički konfiguriranim upozorenjima za visoka ili niska očitanja2), spavanje s ocjenom spavanja i uvidima Firstbeat Analytics, aktivnosti disanja, kondicijska dob, disanje, Pulse Ox, cjelodnevni stres, hidrataciju i zdravlje žena (praćenje menstrualnog ciklusa i praćenje trudnoće). Zanimljiv je podatak koji u Garminu nazivaju Body Battery, a koji je zapravo praćenje energije koje pokazuje koliko je "napunjeno" tijelo, kao i iscrpljujuće učinke stresa i vježbanja. Istovremeno, Health Snapshot bilježi dvominutni prozor ključnih zdravstvenih statistika i generira izvješće koje se može podijeliti s liječnikom. No, iz Garmina napominju kako njihov sat nije medicinski uređaj i ne može se koristiti kao takav, ali može ukazati na neke poteškoće u tijelu. 

Uključuje napredne fitness funkcije među kojima je više od 25 predprogramiranih oblika vježbanja. Među ostalim, moguće je i pratiti vježbe koje se prikazuju na satu te tako prilagoditi trening osobnim potrebama. Kako ističu u Garminu, u aplikciji Garmin Connect na raspolaganju je više od 1400 vježbi, koje je moguće preuzeti na sat i koristiti. Osim toga, tu je i više od 75 animiranih trening koji pokazuju pravilnu formu i tehniku. 

Zanimljivo je što Venu 2 Plus nudi mogućnost prihvaćanja i uspostavljanja poziva bez telefona, a ima mogućnost i automatskog otkrivanja nezgoda te korisniku nudi mogućnost slanja upozorenja za pomoć, koji šalju poruku s korisnikovom lokacijom njegovim kontaktima za hitne slučajeve. 

Osim toga, korisnici mogu preuzeti do 650 pjesama na sam sat i slušati ih dok se bave fizičkim aktivnostima, beskontaktno platiti putem Garmin Pay-a te primati obavijesti koje im inače dolaze na pametni telefon. 

Sat dolazi s AMOLED ekranom osjetljivim na dodir presvučenim Corning Gorilla staklom, u tri boje s remenom od nehrđajućeg čelika ili silikona. Kako ističu iz Garmina, sat podržava brzo punjenje baterije pa je tako 10 minuta punjenja dovoljno za 1 dan trajanja baterije, a trajanje je moguće produljiti dodatno pomoću štednog načina rada. 

Treba istaknuti kako je Venu 2 Plus dobitnik Innovation Awards nagrade dodijeljene na nedavno održanom CES 2022.

Uz Venu 2 Plus, predstavljen je i Vívomove Sport, hibridni pametni sat s pravim kazaljkama koje otkucavaju i pomiču se kako bi otkrile skriveni zaslon osjetljiv na dodir. Dolazi sa cijelim paketom alata za zdravlje i wellness, uključujući praćenje razine energije Body Battery, cjelodnevno praćenje stresa, napredno praćenje sna, ugrađene sportske aplikacije s povezanim GPS-om i još mnogo toga. 

Izgleda kao tradicionalni sat, ali u sebi sadrži i osnovne elemente pametnog sata. Dizajniran je s pravim kazaljkama na satovima koji otkucavaju i skrivenim zaslonom koji se pojavljuje samo kada je potrebno. Interakcija sa zaslonom osjetljivim na dodir, a ruke se dinamički odmiču.

Pruža uvid u aktualno stanje korisnika praćenjem disanja, razine kisika u krvi, stresa, naprednog spavanja (s fazama spavanja), bilježenja hidratacije i 24/7 otkucaja srca (s korisničkim upozorenjima za visoka ili niska očitanja). Praćenje energije Body Battery pokazuje trenutnu razinu energije tijela što može pomoći pri planiranju treninga, velikih događaja i razumijevanju kada je vrijeme za usporavanje. Posebna je pozornost posvećena zdravlju žena pa je tako moguće pratiti menstrualni ciklus i trudnoću.

 

Ima brojne ugrađene sportske aplikacije za jogu, snagu, pilates, kardio, traku za trčanje, biciklizam, a zahvaljujući povezivanjem s GPS-om precizno bilježi udaljenost i tempo tijekom fizičkih aktivnosti. Treba spomenuti i sigurnosne funkcije i funkcije praćenja koje šalju poruku s korisnikovom lokacijom njihovim kontaktima za hitne slučajeve.

Baterija traje do 5 dana u načinu rada pametnog sata s do još jednog dana u načinu rada kao sat. Na ekranu koji se skriva iza lica sata, korisnici mogu primati obavijesti koje inače primaju na pametni telefon, a sve podatke s pametnog sata bilježiti i pregledavati u aplikaciji Garmin Connect na pametnom telefonu. 

Oba sata dostupna su na hrvatskom tržištu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti