Gasi se jedna od najpoznatijih aplikacija za čitanje e-mailova

Dropbox je odlučio ugasiti Mailbox, klijent za iPhone koji nudi pregledno čitanje e-mailova, te Carousel - aplikaciju za upravljanje fotografijama u cloudu.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 08.12.2015. / 10:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvo su postavili obavijest na službenom Dropbox blogu, a danas su počeli stizati i obavijesti u obliku e-mailova o gašenju jednog od najpoznatijih klijenata za čitanje e-mailova.

Radi se o Mailboxu, aplikaciji koja je puštena u pogon početkom 2013., a posljednjih godina predstavlja najbezbolniju opciju za provjeru e-poruka na iPhoneu. Iz Dropboxa pak tješe korisnike kako su morali donijeti ovu odluku kako bi se mogli bolje fokusirati na primarnu ulogu Dropbox aplikacije i njezinih mogućnosti.

"Rad ekipe koja stoji iza Mailbox i Carousel aplikacije odradila je odličan posao čiji je rezultat proizvod prihvaćen od strane mnogih korisnika. Uzet ćemo nekoliko mogućnosti iz Carousela i preseliti ih natrag u sam Dropbox, a za Mailbox možemo reći kako smo na njemu puno naučili o načinima na koji ljudi komuniciraju, što ćemo također iskoristiti kod nadogradnje Dropboxa." - istaknuli su Drew Houston, CEO Dropboxa, te Arash Ferdowsi, CTO, u zajedničkoj objavi na službenom blogu.

Mailbox će prestati s radom 26. veljače, a mjesec dana kasnije i Carousel - 31. ožujka 2016. Iz kompanije kažu kako su korisnicima Carousela ostavili nešto više vremena kako bi mogli preuzeti svoje fotografije.

Microsoft trlja ruke

I tako dok korisnici polako traže alternativu koja će zamijeniti nikad prežaljeni Mailbox, The Verge je napravio detaljnu analizu konkurentnih aplikacija za kojima će pozesati svi koji su do sada komunicirali putem Mailboxa. Kao najbolja opcija spominje se, vjerovali ili ne, Microsoftov Outlook. Radi se o aplikaciji koja je prošle godine predstavljena od strane Appleovog najvećeg rivala, a koja sa sobom nosi cijeli Outlook brend. Naime, Outlook za iPhone podržava Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, iCloud, GMail, Yahoo Mail, odnosno gotovo sve pružatelje e-mail usluga.

Kako piše The Verge, Outlook je opcija koja će vam pružati najbliže iskustvo e-mail klijenta na koje ste navikli koristeći stolna računala. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti