Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga

Kada vam netko spomene ime Gigabyte najčešće prvo što vam padne na pamet su matične ploče, grafičke kartice ili možda neki drugi informatički proizvod. Ako ste i vi također na isto mislili onda ste pogriješili jer imam zadovoljstvo predstaviti vam pametni telefon imena Gigabyte GSmart Mika M3.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 05.12.2014. / 09:18

Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga

Kada vam netko spomene ime Gigabyte najčešće prvo što vam padne na pamet su matične ploče, grafičke kartice ili možda neki drugi informatički proizvod. Ako ste i vi također na isto mislili onda ste pogriješili jer imam zadovoljstvo predstaviti vam pametni telefon imena Gigabyte GSmart Mika M3. 

Gigabyte je nedavno predstavio model GSmart Mika M3 koji me moram priznati na prvi pogled odmah podsjeća na telefone iOcean X8 i Sony Xperia Z seriju. Mika M3 je veoma elegantan telefon i osobno mi se jako sviđa dizajn zbog ravnih ploha, a isto se nadam da će se i vama svidjeti. Telefon je napravljen od vrlo kvalitetne plastike s aluminijskom prevlakom što daje naglasak na eleganciju. M3 je s prednje strane u potpunosti crne boje s komadićem sive dok je stražnja strana s rubovima tamnoplave boje. Od noviteta svakako još trebam navesti da telefon ima fizičku tipku za fotografiranje koja svakako olakšava fotkanje. 

GSmart Mika M3 ima 5 inčni IPS/OGS ekran koji se može pohvaliti s HD rezolucijom. Gigabyte se odlučio za dijagonalu od idealnih 5 inča što nije niti premalo, a niti preveliko. Također navedena kombinacija daje oko 294ppi. Ugodno sam iznenađen s kvalitetom ekrana s obzirom da je prikaz vrlo oštar i kristalno čist. Također prikaz boja je vrlo prirodan i vjerujem da ćete uživati gledajući filmove i drugi sadržaj.

Gigabyte GSmart Mika M3 je Android srednje klase koji krije provjereni hardver. Ima četverojezgreni procesor brzine 1.3GHz, u prilog mu svakako ide i 1GB ugrađenog RAM-a dok za grafiku je odabran Mali-400MP2 GPU. Također ima 8GB memorije za pohranu podataka od čega je krajnjem korisniku slobodno oko 5GB. Prostor za pohranu podataka možete proširiti s memorijskom karticom maksimalnog kapaciteta od 32GB. Sve aplikacije uključujući i igre koje sam koristio radile su besprijekorno. Po mojem mišljenju navedena hardverska kombinacija će biti dovoljna za sve vaše potrebe.

S obzirom da polako Android 4.4.2 Kitkat sistem postaje standard kod pametnih telefona, isto tako je i GSmart Mika M3 došao s već instaliranim Kitkat OS-om. Ono što sam uočio da je korisničko sučelje djelomično kozmetički izmijenjeno dok je ostatak više-manje standardan. Sam sustav je veoma brz i fluidan te u paketu dolazi s nekoliko instaliranih aplikacija poput CM security.

Što se tiče povezivanja odnosno 3G mreže, Mika M3 podržava frekvencije 900/2100MHz. Podrška za frekvenciju 900MHz je vrlo bitna jer se još uvijek koristi specifično u manjim mjestima. Navedena podrška je svakako pohvalna gdje podržava maksimalnu brzinu HSPA + do 21Mbps.

U ovom cjenovnom rangu vrlo je teško pronaći pametni telefon s jako dobrom kamerom. Moram priznati da sam ugodno iznenađen s kvalitetom kamera jer je kvaliteta fotografija vrlo dobra. GSmart Mika M3 ima 13 MP glavnu kameru dok prednja kamera ima 8MP senzor. Fotografije su vrlo oštre, boje su veoma prirodne, dok s prednjom kamerom možete stvarati zgodne selfije. Kao bitan dodatak na ovu priču želio bih dodati da Mika M3 ima dodatno fizičku tipku za fotografiranje, što znači da možete na puno jednostavniji način fotografirati. Čista petica za praktičnost.

Mika M3 dolazi s Li-on baterijom kapaciteta 1900mAh. Prema dostupnim podacima baterija pruža autonomiju od 150hrs u standby načinu i oko 4.5hrs u trajanju razgovara.

Moram priznati da sam ugodno iznenađen s pametnim telefonom Gigabyte GSmart Mika M3. Krase ga vrlo kvalitetna izrada, zgodan dizajn i naravno odličan ekran. Tu je svakako srednje jak hardver i vrlo dobra kamera s novitetom fizičke tipke za fotografiranje. Po mojem osobnom mišljenju telefon zaslužuje čistu peticu u svojem cjenovnom razredu. Cijena telefona je oko 1300kn. Također više informacija možete vidjeti na službenoj stranici.

Izvor majordroid

Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga Gigabyte GSmart Mika M3, smartphone srednje klase optimalan za svakoga

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti