Google je danas objavio nova unaprjeđenja svojeg servisa za skraćivanje linkova goo.gl, značajke koji su sami korisnici tražili.

Kako stoji na blogu Googlea, najčešći zahtjevi ovog servisa bili su kopiranje linka, pa tako od sada kada skratite url, stranica vam automatski označi skraćeni link i sve što trebate jest kopirati taj link (ctrl+c za Windows korisnike ili command+c za Mac).

Druga stvar je micanje skraćenih linkova sa kontrolne ploče (dashboard), kako bi mogli na brzinu pregledati samo najvažnije linkove, dok one starije možete sakriti.

URL će i dalje postojati i raditi će, dakle samo ih mičete sa kontrolne ploče, no napomenimo kako izbrisani skraćeni url sa dashboarda ne možete natrag vratiti na istu.

Analitiku skraćenog linka možete pogledati stavite li vaš skraćeni link u preglednik i dodate '+', znači nešto kao http://goo.gl/NwJtU+.

Ukoliko želite javiti Googleu kako je njihov link zapravo 'Spam', možete to učiniti na stranici goo.gl/spam-report. Ove značajke stižu u narednim danima, te kako kaže Google, vjerojatno neće odmah raditi na mobilnim uređajima.

Koristite li za skraćivanje url-a goo.gl ili neki drugi servis kao što je bit.ly?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju