Iako je još od lipnja ove godine Googleov web preglednik za 64-bitne Windowse bio dostupan u beta verzijama pod nazivom Dev i Canary, sada je u produkciju puštena i stabilna inačica.

Vijest je objavljena na službenom Chromium Blogu, gdje je potvrđeno kako će od Chrome 37 inačice ovaj web preglednik biti dostupan i u nativnoj 64-bitnoj verziji za Microsoft Windows operativne sustave. U kratkom tekstu se napominje kako su nakon dva mjeseca testiranja ispravljeni svi nedostatci i "bugovi", odnosno kako Chrome u 64-bitnoj verziji donosi "mnoge napredne mogućnosti, veću brzinu, poboljšanu stabilnost i sigurnost". Naravno, korisnike će vrlo vjerojatno najviše zanimati segment brzine, a tu je, prema objavi iz Googlea, 64-bitni Chrome daleko bolji od svojeg 32-bitnog "brata". 

Tako se napominje da će 64-bitna verzija učitavanje "klasičnih" web stranica odraditi dvostruko brže od 32-bitne verzije, što je podatak vrijedan svake pažnje, a poboljšane performanse se očituju i u boljem, odnosno bržem dekodiranju pojedinih multimedijskih sadržaja. Naveden je i konkretan primjer vezan uz reprodukciju HD video materijala s YouTubea, koji koriste VP9 codec, a prema izvoru s bloga 64-bitni Chrome tu ima 15% bolje performanse od 32-bitne verzije. Ako koristite 64-bitne Windowse, odgovarajuća verzija Chromea neće vam biti automatski instalirana, ali je možete preuzeti sa službene web stranice

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju