Google Chrome uskoro sa app launcherom

Google kako bi još više zadržao korisnike unutar svojeg eko sustava bez obzira na OS na kojem se koriste njegove usluge, odlučio je na svoj web preglednik „zalijepiti“ svojevrsni app launcher, dodatak koji nudi listu Googleovih aplikacija instaliranih na pojedinom računalu

Zimo Zimo Ante Malenica | 21.02.2013. / 14:36

Google Chrome uskoro sa app launcherom

Google kako bi još više zadržao korisnike unutar svojeg eko sustava bez obzira na OS na kojem se koriste njegove usluge, odlučio je na svoj web preglednik „zalijepiti“ svojevrsni app launcher, dodatak koji nudi listu Googleovih aplikacija instaliranih na pojedinom računalu. Riječ je o beneficiji koja inače egzistira na Chrome OS-u, no Google ju je odlučio prenijeti na druge OS-ove, odnosno na Windows, Mac OS X i Linux sustave.

Koja je poanta app launchera? Najznačajnija je svakako u kontekstu toga da za korištenje Googleovih aplikacija korisnik više nećete trebati pokretati Chrome preglednik, s time da će aplikacije raditi offline modu te će u konačnici ponuditi bogatije mogućnosti. Iskustvo za krajnjeg korisnika biti će veoma slično onome kojeg imaju vlasnici jednog od brojnih izdanja Chromebooka što je svakako voda na mlin za Google koji pokušava sve više korisnika naviknuti na svoju „OS filozofiju“. U životu se sve svodi na navike, jel.

App launcher je trenutno isključivo dostupan u developerskoj verziji Chrome preglednika, a uskoro bi u istom izdanju trebao postati dostupan za Linux i Mac OS X korisnike. Ako ste znatiželjni, dev verziju Chromea možete pronaći ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti