Google Classroom dostupan svim učiteljima na 45 jezika, uključujući i hrvatski

Google je u svibnju najavio svoj besplatni alat koji omogućuje nastavnicima da se više posvete predavanju, a učenicima da se više posvete učenju, o čemu smo već i pisali.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.08.2014. / 08:12

Google Classroom dostupan svim učiteljima na 45 jezika, uključujući i hrvatski

Google je u svibnju najavio svoj besplatni alat koji omogućuje nastavnicima da se više posvete predavanju, a učenicima da se više posvete učenju, o čemu smo već i pisali

Classroom ide ruku uz ruku s Google Docsima, Driveom i Gmailom, a pomaže nastavnicima da se odmaknu od papirologije. Putem ovog servisa učitelji bi odmah mogli vidjeti tko je završio s radom, a tko nije, te omogućio direktnu povratnu informaciju individualnim studentima. 

Za sada, preko 100.000 učitelja prijavilo se na ovaj servis koji je dostupan na 45 jezika među kojima i hrvatski. Od danas, servis je dostupan svima koji koriste Google Apps for Education

Ukratko, Google ovako opisuje svoj Classroom ili prevedeno “Učionicu”: 

Učionica je osmišljena kao pomoć nastavnicima pri izradi i prikupljanju zadataka bez papirnatih materijala, uključujući značajke koje štede vrijeme, kao što su mogućnost automatskog kopiranja Google dokumenta za svakog učenika. Izrađuje i mape na Disku za svaki zadatak i svakog učenika radi jednostavnije organizacije rada korisnika. 

Učenici mogu na stranici Zadaci pratiti nadolazeće zadatke i početi raditi jednim klikom. Nastavnici mogu brzo vidjeti tko je završio zadatak, a tko nije te izravno, u stvarnom vremenu navesti povratne informacije i ocjene u Učionici. 

Više o svemu možete pronaći na službenim stranicama, u nastavku pogledajte kratki video koji će vas provesti kroz mogućnosti koje pruža Google Classroom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti