Google je na Android napokon uveo opciju koju korisnici iPhonea imaju već godinama

Google je odlučio ponuditi rješenje koje bi trebalo biti veoma slično iMessageu, a ujedno i olakšati onima koji prelaze s iOS-a na Android navikavanje na novi sustav.

Martina Čizmić | 19.12.2019. / 08:14

Pametni telefon (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Godinama su kao glavnu manu prelaska s iOS-a na Android korisnici isticali nedostatak iMessagea. Appleov sustav za dopisivanje omogućuje korisnicima da razmjenjuju poruke s drugim iOS korisnicima na bilo kojem drugom iOS uređaju.

Sad je i Google odlučio ponuditi rješenje koje bi trebalo biti veoma slično iMessageu, a ujedno i olakšati onima koji prelaze s iOS-a na Android navikavanje na novi sustav.

Google Chat zapravo je dodatak aplikaciji Messages i biti će postupno dostupan svim korisnicima Androida. Još je u lipnju Google testirao Chat u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Meksiku, sad je postao dostupan u SAD-u, a ovisno o ažuriranju i u ostatku svijeta. Googleov direktor za upravljanje proizvodima Sanaz Ahari još je prošlog tjedna na Twitteru objavio kako će korisnici morati ažurirati svoje aplikacije kako bi mogli koristiti nove mogućnosti.

 

 

Ako pak ne žele koristiti Chat, korisnici mogu jednostavno isključiti tu opciju u postavkama aplikacije Messages i nastaviti slati poruke kao i dosad. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti