Google je otvorio natječaj za mlade znanstvenike - Science Fair 2014

Na ovaj način Google, zajedno s partnerima projekta, želi, navodi se u objavi 'potaknuti buduće znanstvene zvijezde, kreativne i ambiciozne koji žele mijenjati svijet'...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 12.02.2014. / 18:24

Google je otvorio natječaj za mlade znanstvenike - Science Fair 2014

Na ovaj način Google, zajedno s partnerima projekta, želi, navodi se u objavi "potaknuti buduće znanstvene zvijezde, kreativne i ambiciozne koji žele mijenjati svijet"...

Natječaj za Google Science Fair je namijenjen učenicima od 13 do 18 godina diljem svijeta, a uz Google partneri ovog zanimljivog projekta su Virgin Galactic, Lego Group, National Geographic i Scientific American. Prijave se primaju odmah, a mogu se prijaviti pojedinci ili timovi, čiji je jedini "zadatak" predstaviti svoj projekt ili eksperiment i tako zaintrigirati suce koji će u nekoliko krugova izabrati najbolje. 

Glavna nagrada je desetodneva ekspedicija koja pobjednika vodi put Galapagosa na brodu National Geographica, tu je i VIP obilazak svemirske luke Virgin Galactica u Novom Meksiku, a predviđeno je i 50.000 američkih dolara za stipendije, odnosno nagrada od 10.000 USD za školu iz koje dolazi pobjedik kako bi mogli kupiti najmoderniju znanstvenu i laboratorijsku opremu. Nagrade će dobiti i 15 finalista, biti će tu i dodatni priznanja, sve u svemu, vrlo zanimljiv projekt za one koji sanjaju da postanu znanstvenici.

Rok za dostavu projekata, odnosno prijavu je 12. svibnja 2014., Google će potom objaviti regionalne pobjednike u lipnju, slijede dvije finalne "runde", prvo u kolovozu, a potom i veliko finale u rujnu. Što je zapravo Google Science Fair i kakva su pravila za prijavu možete pogledati u priloženim video materijalima, a prijavu možete odraditi ovdje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti