Google kupio jedan od najuspješnijih studija za razvoj VR videoigara

Kompanija Google u bliskoj budućnosti želi razvijati što više VR sadržaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.05.2017. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je u četvrtak priopćio kako je kupio Owlchemy Labs, studio usmjeren prema VR-u, iz kojeg su proizašli popularni naslovi Job Simulator i Rick i Morty: Virtual Rick-ality. Owlchemy će nastaviti objavljivati VR igre za više platformi, ali ovaj put uz pomoć Googlea.

"Imamo riznicu originalnih igara koje su trenutno u fazi proizvodnje i prototipa i u tom smjeru nastavljamo i dalje. Vrlo smo uzbuđeni što smo sada imamo podršku Googlea", rekao je suosnivač Owlchemy studija, Alex Schwartz. 

Owlchemy Labs poznat je po razvoju igara koje blisko oponašaju uporabu stvarnih ruku, a njihov je tim i dalje usredotočen na razvoj interakcije gestama u virtualnoj sceni i na kvalitetu korisničkih iskustava, kao što je slučaj sa igrom Job Simulator. Schwartz kaže da je praćenje cijelog pokreta njihov ključni čimbenik.

"Ovo je suprotno trenutnoj Google VR platformi Daydream koja koristi daljinski upravljač s ograničenim pokretima. Imamo poprilično veliku viziju za virtualnu i proširenu stvarnost", kaže Google VR i AR inženjer Relja Marković. "Daydream je izvrstan proizvod, ali bit će puno drugih stvari koje će ga naslijediti.“

Teško je reći što to točno znači, no Marković ističe da je Google do sada izbacivao proizvode kao što su Tilt Brush i Google Earth koji nisu namijenjeni isključivo Google headsetu. Korak koji je Google učinio kupnjom Owlchemyja usmjeren je prema nečemu izvan dosadašnje verzije Daydream uređaja.

"Ako razmislite o tome u kom smjeru idu VR i AR, a posebno AR i Tango, i druge načine interakcije s vašim okruženjem, mislim da još uvijek nismo dovoljno istražili kako komunicirati s kontrolerima u ruci. Naravno, to ne znači da ćemo Job Simulator približiti Daydreamu, ali ovo je područje o kojemu još puno toga moramo naučiti", kaže Marković.

Schwartz i Marković kažu kako će se Owlchemy nastaviti baviti većom VR razvojnom zajednicom, dijeliti znanja i najbolja iskustva, kao i potencijalno pridonijeti Googleovom eksperimentalnom programu Daydream Labs.

Owlchemy nije započeo kao VR studio - u 2011. godini objavio je kontroverznu satiričnu igru Smuggle Truck, nakon čega je uslijedio update igre s pahuljastim životinjskim likom. Bio je to jedan od prvih studija koji su radili s inicijalnim razvojnim setom Oculus Rift 2013, a Job Simulator je bio launch naslov za PlayStation VR, HTC Vive i Oculus Touch. U relativno malom i novom svijetu VR igara, ovo je jedan od najvećih uspjeha u ovoj industriji, dok je njihov Job Simulator početkom 2017. godine dostigao zaradu od 3 milijuna dolara.

Google će više o virtualnoj stvarnosti vjerojatno iznijeti na svojoj konferenciji za razvojne inženjere I / O koja će se održati od 17. do 19. svibnja, a njihov novi potez znak je da još uvijek nastoje razviti što više VR sadržaja, za razliku od kompanije Oculus koja je u vlasništvu Facebooka i koja je nedavno zatvorila svoj filmski VR studio kako bi financirala vanjske projekte.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti