Google kupio kompaniju za prepoznavanje lica PittPatt

Google je objavio kako je kupio kompaniju Pittsburg Pattern Recognition iz Pitsburga, specijaliziranu za razvoj tehnologije za prepoznavanje lica

Zimo Zimo Zimo | 26.07.2011. / 15:52

Google kupio kompaniju za prepoznavanje lica PittPatt

Google je objavio kako je  kupio kompaniju Pittsburg Pattern Recognition iz Pitsburga, specijaliziranu za razvoj tehnologije za prepoznavanje lica na fotografijama i video snimcima.

Kako prenose bivši vlasnici, oni su presretni zbog toga. Google se pridružio uzbudljivom putovanju koje su devedesetih godina započeli dr. Henry Schneiderman, dr. Michael Nechyba i dr. Michael A. Sipe sa istraživanjima na Institutu za robotiku sveučilišta Carnegie Mellon, da bi 2004. godine napustili sveučilište i osnovali kompaniju PittPatt.

“Google koristi tehnologiju računalnog vida u većini svojih proizvoda kao što su YouTube, Image Search, Picasa i Googles, tako da je logično što smo odlučili da se pridružimo Google-u i omogućimo da veći broj korisnika upozna prednosti naše tehnologije”, izjavili su predstavnici kompanije PittPatt.

Iznos koji je PittPatt dobio od strane Google-a još uvijek je nepoznat.

Ovaj post donosi vam Darko Mitrović, profesor informatike u Višegradu. Darko je zavšrio master na Singidunumu u Beogradu, a u slobodno vrijeme bavi web dizajnom i izradom raznih aplikacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti