Nedavno smo pisali o akviziciji Googlea and Motorolom za koju je ovaj tech gigant 'iskrcao' 12.5 milijardi dolara, no Google i dalje kupuje patente.

U lipnju Google je kupio 1.030 patenata od IBM-a, te je prošli mjesec kupio dodatnih 1.023 patenta, istaknuo je Bloomberg, a prenosi ArsTechnica.

Google je te patente kupio daleko od oči javnosti, stoga za sada nije poznato točno o kojem tehnološkom području se radi, no nesumnjivo će Google povećanjem bazom patenata ojačati svoj Android.

IBM je jedna od kompanija sa najviše patenata u SAD-u, pa je tako samo prošle godine osigurala 5.000 patenata. Google se s druge strane do sada držao podalje od patenata jer je smatrao kako je intelektualno vlasništvo samo distrakcija na putu prema uspješnom operativnom sistemu. No ipak ga je tržište mobilne industrije prisililo da u svoju bazu počinje prikupljati patente kako bi obranio svoj portfeljo.

Tužbe između vodećih proizvođača mobilnih uređaja i softvera za njih sve su češća pojava, pa smo tako nedavno pisali o tome kako je Samsungu zabranjena prodaja Galaxy Tab-a u Njemačkoj, a znamo da je s druge strane HTC podnio tužbu protiv Apple u kojem kompanija koristi devet patenata u vlasništvu Googlea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju