Google kupio Wavii za 30 milijuna dolara

Google je konačno završio preuzimanje Waviija, startupa koji se bavi obradom prirodnog jezika za više od 30 milijuna dolara.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.04.2013. / 14:43

Google kupio Wavii za 30 milijuna dolara

Google je konačno završio preuzimanje Waviija, startupa koji se bavi obradom prirodnog jezika za više od 30 milijuna dolara.

Kako izvještava TechCrunch u borbi za ovaj rastući startup smješten u Seattleu borio se i Apple kako bi unaprijedili svoju tehnologiju i algoritme za Siri odjel. Tim koji se nalazi iza Waviija je sastavljen od 25 ljudi uključujući osnivača Adriana Aouna se sada seli u Googleov odjel Knowledge Graph koji radi na unapređenju pretraživačkih i semantičkih algoritama.

Uzimajući u obzir zanimanje za Siri, čovjek bi pomislio da Wavii bolje pristaje uz Google Now, koji se predstavlja kao pametnija alternativa za Siri jer je omogućava raspoznavanje važnih priča i vijesti, ali pretpostavlja se da su mogućnosti semantičkog traženja važan dodatak za Google Knowledge koji bi mogao dodatno kontekstualizirati podatke koje Google trenutno prikazuje na bočnoj strani većine pretraživanja.

Čeka se samo službena potvrda od strane Waviija i Google o postignutoj suradnji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti