Google Maps dobivaju novu značajku koja će oduševiti sve korisnike

Ako planirate bilo kakve praznike, najnovija značajka Google Mapsa mogla bi biti prava stvar da vaše novo odredište prvo prođe provjeru 'vibre'.

Branimir Vorša | 14.05.2022. / 10:27

Immersive view Londona na Google Mapsu
Immersive view Londona na Google Mapsu (Foto: Google)

Google Maps ima novi alat za 'uranjajući pogled' (Immersive view) koji kombinira Street View i slike iz zraka kako bi vam omogućio virtualno istraživanje gradskih četvrti.

S našim novim uranjajućim pogledom moći ćete iskusiti kakav je kvart, znamenitost, restoran ili popularno mjesto - pa čak i imati osjećaj da ste tamo prije nego što uopće i dođete. Dakle, putujete li na novu lokaciju ili otkrivate skrivene lokalne dragulje, uranjajući pogled pomoći će vam da donesete najinformiranije odluke prije nego što krenete, kaže Miriam Daniel, potpredsjednica Googlea Mapsa.

Značajka je vrlo slična 3D načinu rada Apple Maps, koji je lansiran još prošle godine. Novi alat je najavljen na Googleovoj I/O konferenciji ovog tjedna.

Google Maps prvi je put pokrenut kako bi pomogao ljudima u navigaciji do svojih odredišta. Od tada je evoluirao da postane mnogo više i dobar je suputnik kada trebate pronaći savršeni restoran ili dobiti informacije o lokalnoj tvrtki, rekla je Daniel.

Danas, zahvaljujući napretku računalne vizije i umjetne inteligencije koji nam omogućuju da spojimo milijarde Street Viewa i zračnih slika kako bismo stvorili bogati, digitalni model svijeta, predstavljamo potpuno novi način istraživanja s Google kartama, poručila je na spomenutoj konferenciji Daniel.

Korisnici mogu virtualno istraživati ​​gradove odozgo, prije nego dodirnu određene ulice ili zgrade kako bi se spustili na razinu same ulice. Aplikacija također ima korisne informacije na vrhu, s mogućnošću promjene vremena da vidite kako područje izgleda u različito doba dana i u različitim vremenskim uvjetima.

Tražite mjesto za ručak? Spustite se do razine ulice da istražite obližnje restorane i vidite korisne informacije, kao što su gužva uživo i promet u blizini. Možete čak pogledati u njih kako biste brzo osjetili atmosferu mjesta prije nego što rezervirate rezervaciju, kaže Daniel.

Immersive view počet će se primjenjivati ​​u Los Angelesu, Londonu, New Yorku, San Franciscu i Tokiju kasnije ove godine, a više gradova "dolazi uskoro", poručuju iz Googlea.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti