Google Maps pustio nadogradnju koja korisnike upozorava na restrikcije u prometu vezane za COVID-19

Google je s popuštanjem globalnih mjera protiv pandemije koronavirusa uveo i neke nove opcije na svoj servis Google Maps kako bi pomogao korisnicima da putuju sigurnije osobnim ili javnim prijevozom.

Branimir Vorša | 09.06.2020. / 12:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U najnovijoj nadogradnji Google Mapsa za Android i iOS uređaje, korisnici tog servisa dobit će upozorenje hoće li neke od mjera protiv koronavirusa obuhvatiti i njihovu rutu putovanja. Upozorenje će se odnositi na to da će se korisnike upozoriti da primjerice trebaju na određenom području nositi zaštitnu masku, ili da na ruti postoje kontrolne točke ili druga ograničenja kretanja.

Putovanje od točke A do točke B ovih dana može biti kompliciranije nego prije. Zbog COVID-19 sve je važnije znati u koje bi vrijeme stanice javnog prijevoza mogle biti prenapučene ili vozi li lokalni autobus prema posebnom voznom redu, napisao je u objavi na blogu Ramesh Nagarajan, direktor upravljanja proizvodima u Googleu.

Imati tu informaciju prije i tijekom putovanja ključna je stvar za svakoga dok se zemlje diljem svijeta polako počinju ponovno otvarati, dodao je.

crowdedness-10.43.gif

Korisnici Google Mapsa moći će vidjeti u koje su vrijeme stanice javnog prijevoza najmanje napučene te će imati pristup podacima trenutačnom prometu i koliko se on trenutačno razlikuje od prosječne gustoće prometa.

Google te podatke dobiva od korisnika koji imaju uključenu opciju Google Location History, kao i od lokalnih, državnih i federalnih institucija.

Prometna upozorenja ipak se neće pojaviti svugdje u svijetu, već će se to prvo učiniti u Australiji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Argentini, Belgiji, Brazilu, Kolumbiji, Francuskoj, Indiji, Meksiku, Nizozemskoj, Španjolskoj i Tajlandu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti