Google Maps slavi 15. rođendan novim opcijama i redizajnom

Nove mogućnosti pojavit će se postupno tijekom sljedećih mjeseci, a možda Google u međuvremenu ubaci još kakvu novost.

Martina Čizmić | 06.02.2020. / 13:30

Google Maps (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Google Maps (Karte) danas slave 15 godina. Aplikacija koja je u potpunosti promijenila način na koji se snalazimo u prostoru, putujemo, ali i primamo brojne druge informacije - poput gužvi u prometu, zanimljivih lokacija u blizini, ali i bilježimo omiljene lokacije.

Prigodno, uz veliki rođendan, Google Maps će dobiti i veliko ažuriranje koje bi trebalo naglasiti upravo tu evoluciju koju je aplikacija doživjela od svojih početaka do danas.

Tako se redizajn (koji će postupno biti vidljiv svim korisnicima) fokusira na pet kategorija - Explore/Istraži, Commute/Putovanje, Saved/Pohranjeno, Contribute/Doprinosi i Updates/Ažuriranja.

Osim novih kategorija, najvidljivija je promjena u samom izgledu Karti, pogotovo dijelu koji se odnosi na pogled uživo (Live View), a koji korisnicima omogućuje snalaženje u prostoru pomoću proširene stvarnosti, gdje će biti prikazano više informacija. Korisnike će posebno razveseliti činjenica da će Google Maps ubuduće prikazivati više informacija o javnom prijevozu. Tamo gdje je to dostupno Google Maps prikazivat će informacije o tome je li određeni javni prijevoz prilagođen invalidima ili ima li poseban dio za žene.

Iako su sve te promjene službeno najavljene, bit će postupno uvedene tijekom sljedećih mjeseci. No možda na najbolji način pokazuju koliko se Googleove aplikacije mijenjaju i iz specijaliziranih postaju široke.

Izvor: Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti