Google najavio nove opcije u svojoj tražilici i kartama

Noviteti koje je Google ovaj tjedan predstavio odnose se na rezultate pretraživanja i prikaze u kartama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2022. / 14:52

Googleove karte (Foto: Google)

Google je najavio neke nove opcije koje će poboljšati pretraživanje na njihovoj tražilici te koje će omogućiti još bolju navigaciju njihovim kartama. S tim novitetima žele korisnike što duže zadržati na svojoj tražilici i kartama jer, što više vremena provode na njihovim stranicama koristeći njihove servise, Google će više zaraditi od oglasa.

Slika nije dostupna Google poboljšava tražilicu kako bi rezultati bili još točniji i pouzdaniji

Također, kako su pokazala posljednja istraživanja, sve više mladih informacije koje ih zanimaju ne traže na Googleu, već na TikToku i Instagramu pa Google želi učiniti rezultate pretraživanja atraktivnijima, u nekim slučajevima dodati videozapise i slično.

Prilikom pretraživanja gradova na Googleu korisnicima će se u budućnosti prikazivati dodatni rezultati poput povijesti tih gradova, plaža, kulturnih sadržaja i slično. Također, moći će pregledati i “vizualne priče” i videozapise ljudi koji su posjetili te gradove, a prikazivat će im se i različiti savjeti o mjestima koja bi trebali posjetiti i zanimljivim stvarima koje mogu raditi u tim gradovima.

Još jedan zanimljiv novitet odnosi se na opciju “vibre” gradova, odnosno kvartova u gradovima. Ona će omogućiti da korisnici pobliže upoznaju dijelove gradova, restorane i kafiće kako bi bolje osjetili njihovu vibru pa će tako moći steći dojam je li taj dio grada možda umjetnički ili npr. dominiraju restorani i slično. S tom opcijom moći će saznati i neke druge informacije koje bi im mogle biti važne, a bazirane su na brojnim podacima koje je Google skupio tijekom godina pa tak će korisnici moći saznati kakvu gužvu mogu očekivati u tom restoranu u određeno vrijeme, a vidjet će i podatke o vremenskim uvjetima i slično.

Slika nije dostupna Google ima novu opciju za zaštitu privatnosti: Evo kakve informacije sada možete ukloniti s tražilice

Od ostalih zanimljivosti koje je Google predstavio, spomenimo i novitet na kartama zahvaljujući kojem ćemo moći uživati u zračnim snimkama brojnih poznatih građevina i spomenika, kao i tzv “imersivni pogled” koji će kombinirati zračni prikaz prostora s dodatnim informacijama poput temperature, posjećenosti, prometnih gužvi i slično.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti